Zi: 24 noiembrie 2023
Suntem a treia cea mai bună destinație pentru nomazii digitali
România este a treia cea mai bună destinație pentru nomazii digitali, arată Indexul Vizei pentru Nomazi Digitali, realizat de VisaGuide.World. Principalele motive pentru care România este a treia cea mai bună destinație pentru nomazii digitali: Viteză Internet: Cea mai rapidă viteză de internet (260,97 Mbps) Costul Vieții: Costul redus al vieții pentru nomazii digitali (539,7€…
(Video) Mașină de poliție lovită cu 180km/h…în Bacău
Maghiari și români în concertul coral extraordinar „HAPPY BIRTHDAY, ROMANIA!”
Concertul coral extraordinar intitulat „HAPPY BIRTHDAY, ROMANIA!” va avea loc joi, 30 noiembrie 2023 la Palatul Culturii și va fi dedicat Zilei Naționale a României.Programul concertului va cuprinde lucrări ale compozitorilor S.Pautza, Constantin Baciu, T.Jarda, Dariu Pop, Gheorghe Danga, de asemenea gospeluri, muzică ușoară din repertoriul universal și românesc din anii 1960-1990 aranjate pentru cor…
Pârtia de schi Sovata se va deschide în minivacanța de 1 Decembrie
Administratorul pârtiei anunță că în perioada 30.11.2023-03.12.2023, telescaunul va functiona între orele 10:00-17:00.Revenim cu detalii.
Acțiune a Poliției la Măgherani unde monumente istorice au fost distruse de amenajări neautorizate
În cursul acestei zile, 24 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul specialiștilor de profil din cadrul Consiliului Județean Mureș și al Direcției Județene pentru Cultură Mureș, au efectuat o acțiune, în localitatea Măgherani, în interesul protejării patrimoniului cultural național. În urma activităților desfășurate, au fost identificate 23 de imobile clasificate…
Situri rurale din Transilvania care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO
Dacă vrei să redescoperi bucuria lucrurilor simple și autentice, îți propunem să te retragi la țară și să te încarci cu forțe noi. Iată 3 destinații rurale de la noi din țară, care au uimit o lume întreagă și care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Valea Viilor, județul Sibiu Valea Viilor se găsește la doar…
Primul tronson de pe Gheorghe Doja, Centru – Piața Gării, redeschis traficului auto!
Începând de astăzi, de la ora 17:30, se circulă pe o bandă dinspre Centru către Piața Gării, deoarece se lucrează la trotuare, una din benzi fiind folosită pentru utilaje. Pe celălalt sens de mers, de la Piața Gării spre Centru, se circulă deja pe cele două benzi. Pe al doilea tronson, pe porțiunea cuprinsă între…
ACS Târgu-Mureş leagă victorie după victorie. Azi, 2-0 la Reghin, cu Avântul
ACS Târgu-Mureş, echipă care a început slab de tot campionatul şi părea candidată autorizată la retrogradare, are, de vreo 7-8 etape încoace, un parcurs foarte bun. Azi, în etapa a 14-a, a învins la Reghin, pe Avântul, cu scorul de 2-0. Meciul fusese rezolvat după prima jumătate de oră, când oaspeţii aveau deja 2-0. A…
Programul evenimentelor de 1 Decembrie la Târgu Mureș
Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş în colaborare cu Instituția Prefectului din județul Mureș, Primăria municipiului Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș, va organiza vineri – 1 decembrie 2023, Spectacolul de folclor cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul de vineri, 1 decembrie 2023, va avea loc în centrul orașului…
”Creșterea capacității de servicii de construire de hale metalice la ENG PARTENERS S.R.L.”
Cea mai mare mofetă naturală din Europa se află în apropiere de Târgu Secuiesc
Cea mai mare mofetă naturală din Europa, peștera Pucioasa din Turia, lungă de 14 metri, este situată la doar zece kilometri nord-vest de Târgu Secuiesc, în pasul Bálványos, la o altitudine de 1052 de metri, pe versantul sudic al Munții Puturosu.” Dacă vrei să afli povestea completă, citește mai departe pe pagina: https://visitcovasna.com/ro/places/b-d-s-g-d-r–ld-sai
Incendiu la o anexă pe pe strada Toamnei din Târgu Mureș
Detașamentul Târgu Mureș intervine în aceste momente cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la nivelul anexei unei locuințe situată pe strada Toamnei din municipiul Târgu Mureș. Incendiul se manifestă generalizat la anexa gospodărească, echipajele acționând pentru limitarea propagării, localizarea și lichidarea acestuia. Nu s-au înregistrat victime suprinse…
Șoferi băuți și drogați. Unul a fost reținut
Ieri, 23 noiembrie a.c., în baza probatoriului administrat și sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Breaza au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui bărbat de 46 de ani, din comuna Râciu, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Mai exact, la data de 18 noiembrie a.c.,…
Piscine pe timp de iarnă. Bege Resort în inima munților Gurghiu
Complex Turistic Bege Resort: situat în inima Munților Gurghiu, la doar 9 kilometri de centrul comunei Ciumani, își așteaptă oaspeții în căutare de relaxare și revigorare. Servicii wellness: piscină încălzită, ciubăr cu apă sărată, saună, piscină în aer liber. Sursa: Visit Harghita
Programul salinei Praid în perioada sărbătorilor
Doi bărbaţi, care pretindeau că sunt surdo-muţi şi colectau bani, cercetaţi pentru înşelăciune
Doi bărbaţi, care pretindeau că sunt surdo-muţi şi colectau bani pentru o asociaţie care ar reprezenta persoanele cu dizabilităţi, sunt cercetaţi pentru înşelăciune de către Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Sfântu Gheorghe. Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, cei doi au fost depistaţi în incinta centrului comercial Sepsi Value din…
Primarul Laurenţiu Dumitru Boar, de la Gurghiu, turnătorul „Costică” al Securităţii
Laurenţiu Dumitru Boar, primar PNL al comunei Gurghiu, a fost colaborator al Securităţii, cu numele de cod „Costică”, a decis Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) comuniste. Decizia CNSAS a fost contestată de primarul Boar dar, pe rând, Curtea de Apel Bucureşti, apoi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dat dreptate cercetătorilor CNSAS….
Pista de biciclete de pe malul Oltului, de la Sfântu Gheorghe, va fi terminată în vara anului viitor
Pista pentru biciclete în lungime de 7 kilometri, care se construieşte în municipiul Sfântu Gheorghe, de-a lungul Râului Olt, va fi terminată în vara anului viitor, potrivit autorităţilor locale. Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe a precizat că au fost montate bordurile şi o parte dintre stâlpii fotovoltaici care vor ilumina pista de biciclete, pe care se…
Noi trofee la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe; printre acestea un grizzly şi un urs polar
Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe şi-a îmbogăţit colecţia cu câteva trofee de vânătoare aduse din Spania, printre acestea numărându-se un bivol african, un leopard, o impala, un urs grizzly şi un urs polar, au anunţat, joi, reprezentanţii instituţiei. Potrivit acestora, trofeele au ajuns la Sfântu Gheorghe datorită preşedintelui de onoare al Asociaţiei Vadon, Sarkany Arpad,…
(Video) S-a inaugurat Palatul de Justiție din Târgu Mureș
Astăzi s-a inaugurat Palatul de Justiție din Târgu Mureș, clădire edificată în anul 1895. Lucrările complexe de reabilitare, modernizare și construire a unui nou corp de clădire au început în urmă cu 5 ani. Palatul de Justiție va găzdui trei instanțe: Curtea de Apel Târgu Mureș, Tribunalul Specializat Mureș și Judecătoria Târgu Mureș. Prin lucrările…
Ivan Shemchuk din Ucraina câștigătorul Concursului internațional de pian de la Târgu Mureș
În seara de 23 noiembrie 2023, la Filarmonica târgmureșeană, s-a desfășurat concertul simfonic dedicat câștigătorilor Concursului Internațional de Pian din Tg Mureș, respectiv finaliștilor întrecerii. Juriul concursului a fost alcătuit din personalități ale vieții muzicale naționale și internaționale, precum pianistul Csiky Boldizsar jr., prof.univ.dr. la Academia de Muzică din Cluj-Napoca, inițiatorul și președintele concursului, pianistul…
Târgul de Crăciun al Bistriţei va fi, pentru o zi, partea a istoriei medievale a municipiului
Serbările Bistriţei Medievale, organizate de Asociaţia culturală Bistriţa Medievală, vor avea în acest an, în premieră, o ediţie de iarnă, parte a târgului de Crăciun organizat de municipalitate în centrul istoric al vechiului burg. „Primul târg medieval de Crăciun din România va avea loc la Bistriţa pe data de 16 decembrie 2023. Evenimentul intitulat „O…
Unul din douăzeci de copii din Regiunea Centru are părinți plecați la muncă în străinătate, aproape 40% dintre acești copii sunt din Brașov și Mureș
Serviciile socio-educaționale dezvoltate de Salvați Copiii în comunități vulnerabile reduc semnificativ riscul de separare a copiilor de familie 23 noiembrie 2023: Unu din șapte copii din România are unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, conform celui mai recent studiu realizat de Salvați Copiii. În ceea ce priveşte Regiunea Centru procentul este mai…
Ați văzut-o?
La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 21.10, polițiștii mureșeni au fost sesizați cu privire la faptul că numita CHIOREAN MARIA, de 60 de ani, din municipiul Târgu Mureș, ar fi plecat de la domiciliu în jurul orei 18.00, fără a se mai întoarce. Facem precizarea că astăzi, 24 noiembrie a.c., polițiștii au…
Asigurări mai scumpe pentru accidentele grave
Dauna medie survenite în urma accidentelor auto a crescut constant, la 10.753 lei, după ce în 2018 era la 7.600 lei. Societățile de asigurări au plătit, la nouă luni, circa 900 milioane de lei pentru vătămări corporale, spune Valentin Ionescu, director general Direcția Asigurări ASF. În fiecare an, accidentele sunt din ce în ce mai…
Digitalizarea în Mureș. Doar Sovata și câteva comune înscrise în portalul e-Guvernare
Portalul public de e-Guvernare Regista facilitează comunicarea online dintre cetățeni și instituții prin verificarea online a stării solicitărilor depuse, trimiterea de sesizări online, completarea formularelor electronice sau consultarea documentelor de interes public din Monitorul Oficial Local, în funcție de modulele activate. Odată creat, contul tău te va ajuta să comunici cu toate instituțiile care te…
(Video) V-ați întrebat vreodată ce activități de iarnă vă așteaptă în județul Harghita?
Iată câteva. #VisitHarghita
Film documentar despre istoria comunităţilor româneşti din judeţul Harghita, realizat de Asociaţia Învăţătorilor
Un film documentar despre istoria comunităţilor româneşti din judeţul Harghita a fost realizat de Asociaţia Învăţătorilor Harghiteni, cu sprijinul financiar al Secretariatului General al Guvernului, lansarea urmând să aibă loc sătpămâna viitoare. Potrivit unui comunicat semnat de preşedintele Asociaţia Învăţătorilor Harghiteni, prof. Elena Mîndru, filmul „Comunităţi româneşti din judeţul Harghita” a fost realizat pentru a…
România concesionează 20 de zăcăminte miniere, inclusiv cărbune, aur și geotermal
Statul român, prin Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), organizează concurs public de oferte în vederea concesionării pentru explorare a unui număr de 20 de perimetre miniere, relevă date analizate de Profit.ro. Perimetrele conțin zăcăminte de cărbune, aur, fier și alte metale, ape minerale și geotermale. Data limită de depunere a ofertelor este a 35-a…
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.