Bucureștiul are 25 de companii între primele 50 dintr-un clasament al profitului pe anul 2023, realizat pe baza datelor de pe platforma Termene.ro. Alte cinci societăți provin din localități din Ilfov, în timp ce Clujul are patru dintre cele mai profitabile societăți comerciale din 2023. Iată primele 10 companii din România, după profitabilitate: Descoperă și restul…
Zi: 15 iulie 2024
Calea ferată Brașov – Sighișoara: Aktor montează al treilea utilaj, pentru tunelul Homorod
Pasionații de infrastructură au postat imagini cu montarea celui de-al treilea utilaj TBM (cârtiță – n.r.) pe care constructorul elen Aktor urmează să îl utilizeze la forarea tunelului Homord de pe traseul viitoarei linii de cale ferată Brașov – Sighișoara. Pe 29 martie 2024, compania Aktor a anuțat că a pornit cel de-al doilea utilaj TBM,…
Intervențiile la urs, aprobate prin lege
Intervențiile la urs, aprobate prin lege. Efortul comun pentru evitarea tragediilor provocate de urșii agresivi are finalitate Astăzi, am votat în plenul Camerei Deputaților proiectul de lege care are ca obiect de reglementare completarea Legii nr. 407/2006, precum şi modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.81/2021. Intervenţiile legislative vizează prevenirea atacurilor asupra populaţiei…
Plata CASS pe 2024: se va achita o sumă minimă, indiferent de venituri
„Ca regulă generală, chiar dacă persoana fizică a realizat în anul 2024 venituri din activităţi independente sub 6 salarii minime brute pe ţară, aceasta datorează CASS la acest plafon minim (datorează CASS de minimum 1.980 lei)”, e rezumatul pe care Luminița Iancu Tomșa, șef serviciu în cadrul ANAF, îl face în revista Finanțe Publice și Contabilitate a…
Ruta curiilor din Transilvania: Castelul Mikó
Reședințele nobiliare maghiare din Transilvania. Vizităm domeniile nobilimii maghiare, cu clădiri, grădini superbe, ferme și herghelii, locuri care șoptesc despre istoria uitată și amintirile zecilor de slujitori care au țesut-o. În inima acestor curți nobiliare, timpul pare să stea în loc, iar ecosistemul lor bine structurat ne vorbește despre viața de zi cu zi și…
(Video) Ce se mai lucrează pe autostrada A3, după Cluj
CNAIR a extins, a treia oară, conform Asociatiei Pro Infrastructura, termenele de finalizare în 28.07.2026 pentru Nădășelu-Zimbor, respectiv 14.12.2026 pe Zimbor-Poarta Sălajului, conform ultimului grafic de execuție aprobat și raportat public. Conform aceleași asociații, licitația pentru viaductele suplimentare pe traseul modificat de alunecările de teren s-a finalizat cu vreo doi ani de întârziere, acordul de…
Informare privind concursul național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate pentru anul școlar 2024-2025
Proba scrisă a concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate pentru anul școlar 2024-2025 va avea loc miercuri, 17 iulie 2024, la ora 9.00, în 5 centre de concurs din Municipiul Târgu Mureș: Vor participa 1198 de candidați (201 absolvenți 2024), pe cele 217 de posturi titularizabile, 182 complete și 35 incomplete (136 posturi…
Cum decurg lucrările pe Valea Oltului
Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol a verificat duminică evoluția lucrărilor de defrișare a versantului de pe Valea Oltului, între Lazaret și Boița. Echipele antreprenorului au avansat bine în teren în primele 7 zile iar stadiul lucrărilor a ajuns la aproximativ 25%. Deși zonele de lucru sunt greu accesibile, avansul pentru asigurarea drumurilor de acces…
Restricții de circulație pentru transportul greu de marfă (MTMA > 12 tone) și în centrul țării!
În perioada 15 – 16 iulie, între orele 11.00 și 19.00, autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 12 tone, nu vor putea circula pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale aflate în județele #Brașov, #Sibiu, #Covasna și #Mureș. Aceste #restricții survin ca urmare a avertizării meteorologice a ANM conform căreia temperaturile vor ajunge în cele două zile până…
Conferința: „Sub semnul latinității, națiunea română” la Târgu Mureș
Evenimentul va avea loc vineri 19 iulie de la ora 15 în sala mică a Palatului Culturii din Târgu Mureș.
Speranțe mai mari ca niciodată de la tenisul de masă
Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă (FRTM), Cristinel Romanescu, a declarat, pentru AGERPRES, că lotul României va fi la Paris aproape de visul dintotdeauna al tenisului de masă românesc, o medalie la Jocurile Olimpice. Echipa feminină a României pentru JO de la Paris va fi alcătuită din Bernadette Szocs, Elizabeta Samara şi Adina Diaconu,…
Programul complet al festivităților de la UMFST
Programul cursurilor festive la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie
Căldura a revenit periodic de-a lungul istoriei, oamenii s-au adaptat și au trecut peste aceste perioade
Foto: Ziar din 1934 Chiar dacă valurile de căldură au fost mai intense în aceste zile, acestea nu reprezintă un fenomen nou în istorie. Panica indusă de coduri colorate și de mass-media nu se justifică. În vremurile călduroase oamenii se fereau de soare la orele amiezii și se hidratau. În vara anului 1911, Europa a cunoscut un…
FC Nova Vita, campioni naționali la minifotbal
Miercuri, 10 iulie, la Galați a început cea mai tare competiție de minifotbal a anului în Romania, Campionatul Național. Au fost 32 de echipe la start iar primele două clasate obțin calificarea la EMF Champions League, la Varșovia în Polonia, turneu programat pentru perioada 5-8 septembrie. Echipa din Târgu Mureș Fotbal Club Nova Vita a…
Ciupercile, vedete la festivalul culinar specific la Sovata
Oaspeții au avut ocazia să se răsfețe cu preparate delicioase, dar au primit și o lecție importantă. Gălbiorii, cunoscuți drept aurul pădurii, și hribii – soiuri des întâlnite în zona stațiunii Sovata – au fost vedete la festivalul culinar. Bucătari iscusiți și-au dat silința să pună în valoare aceste ciuperci. Chefii au pregătit și tot…
Ruta curiilor din Transilvania: Castelul Bánffy
În inima acestor curți nobiliare, timpul pare să stea în loc, iar ecosistemul lor bine structurat ne vorbește despre viața de zi cu zi și despre tumultul Revoluției de la 1848. Înapoi în timp, trăim transformările epocii, renașterea politică și culturală care a rescris destinul Transilvaniei. Castelul Bánffy din Nușfalău reflectă măreția reședințelor nobiliare baroce…
Capacitățile AQUASERV sunt dimensionate pentru a asigura un consum normal de apă potabilă
Capacitățile AQUASERV sunt dimensionate pentru a asigura un consum normal de apă potabilă în întreaga arie de operare, calculat în funcție de necesitățile obișnuite dintr-o gospodărie. Vârfurile de consum determinate de folosirea apei în alte scopuri decât cel casnic, în special irigarea culturilor agricole, duc la întreruperi temporare a furnizării apei la alți utilizatori!