Istoria catolicismului: pe urmele lui Ladislau, regele cavaler. Pornind din Cetatea Oradea, ne întoarcem acum o mie de ani, în timpurile regelui Ladislau, un simbol al creștinismului și cavalerismului. În bisericile vechi, la început catolice, acum unitariene sau reformate, zidurile ascund bucăți de legendă pictate sub zugrăveli: fresce de bătălie sau epifanii ale monarhului canonizat,…
Zi: 16 august 2024
De vizitat în Ungaria: Parcul cel mai „zoologic”: Atlantika Vízividámpark din Gergelyiugornya
Situat la 800 de metri de confluența Tisza-Szamos, parcul acvatic, cu 7 tobogane gigantice si șapte piscine, oferă un sejur plăcut. Vă așteaptă un bazin de înot, bazin cu valuri, o piscină de aventură pentru copii și două piscine separate pentru copii mai mici, o pistă dublă de „kamikaze” pentru iubitorii de alunecare rapidă, și…
De vizitat: Bijuteria bisericii romano-catolice „Sfântul Emeric” din județul Covasna
Bijuteria bisericii romano-catolice „Sfântul Emeric”, o constituie ansamblul unic de picturi murale medievale, care include teme din Noul Testament, scene din viețile diferiților sfinți și legenda Sfântului Ladislau, o constantă a bisericilor medievale maghiare.Satul a devenit renumit în întreaga lume datorită acestei biserici din perioada arpadiană.ℹ️ Mai multe informații 👉 https://visitcovasna.com/ro/places/gelencei-szent-imre-r-mai-katolikus-m-eml-ktemplom
Terapie cu albine în județul Covasna
Puteți încerca această formă specială de relaxare, revigorare și vindecare la casa de apiterapie a familiei Kolumbán. Experimentați în condiții de siguranță proximitatea albinelor. Simțiți aromele vindecătoare și vibrațiile mierii, propolisului, polenului, cerii și microparticulelor de lăptișor de matcă, ascultați zumzetul albinelor. Toți acești factori, pe lângă efectele lor stimulative asupra sistemului imunitar, au un…
Un sat părăsit din inima munților Apuseni renaște. „Pământul este bun, iar copiii cresc în mijlocul naturii”
Aflat în Munții Apuseni, într-un ținut izolat de la limita județelor Hunedoara și Alba traversat de „Drumul Iancului” – impracticabil cu autoturismele, satul Tomnatec din Hunedoara ar putea renaște. Câteva familii de tineri s-au mutat aici, pentru a începe o nouă viață. Câteva familii de tineri s-au mutat aici, în ținutul izolat al pădurilor de…
Conferința Internațională „Provocări actuale ale procesului civil și ale executării silite” la Târgu Mureș
Facultatea de Economie și Drept, UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, și Camera Executorilor Judecătorești Târgu Mureș anunță organizarea, în perioada 29-31 august 2024, a Conferinței Internaționale „Provocări actuale ale procesului civil și ale executării silite”, la care vor participa profesioniști renumiți în domeniul juridic. „În cadrul conferinței veți avea oportunitatea de a vă conecta cu…
De vizitat: Turnul fostei biserici romano-catolice din satul inundat Bezidu Nou
Turnul fostei biserici romano-catolice din satul inundat Bezidu Nou a fost reconstruit cu ajutorul donațiilor publice și reprezintă un simbol al renașterii și al solidarității, pe care nu trebuie să-l ratați când vizitați Lacul de acumulare Bezid. Satul Bezidu Nou a fost inundat cu ocazia construirii barajului, iar locuitorii săi strămutați. O lungă perioadă de…
S-a deschis Universitatea de Vară de la Izvoru Mureșului
Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, în parteneriat cu Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni, Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române (CESPE) prin Centrul European de Studii Covasna-Harghita, alături de Centrul de Cercetări și Studii Regionale din Târgu Mureș, cu binecuvântarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei, organizează…
Ruta Sfântul Ladislau pe teritoriul României: Ansamblul Bisericii Reformate Fortificate Cricău
Istoria catolicismului: pe urmele lui Ladislau, regele cavaler. Pornind din Cetatea Oradea, ne întoarcem acum o mie de ani, în timpurile regelui Ladislau, un simbol al creștinismului și cavalerismului. În bisericile vechi, la început catolice, acum unitariene sau reformate, zidurile ascund bucăți de legendă pictate sub zugrăveli: fresce de bătălie sau epifanii ale monarhului canonizat,…
În weekend se inaugurează la Cerghid cel mai nou circuit de Supermoto din România
Azi încep înscrierile și verificările tehnice pentru etapele naționale de Supermoto și Viteză Juniori din acest weekend. Sâmbătă și duminică se va inaugura cel mai nou circuit de Supermoto din România, pentru proiectarea și execuția acestuia fiind cooptată și o echipă specializată din Italia. Programul complet al evenimentelor care încep mâine este disponibil aici: –…