Programul are acoperire națională și este oferit de Profesori Fericiți pentru România, Herlitz România și Azomureș
Trainingul online „Starea de Bine a Profesorilor: o călătorie conștientă” face parte din programul Profesori Fericiți pentru România, o inițiativă creată de Simona Baciu, co-autoarea cărții „Profesorul din tine” și susținută de companiile Herlitz România și Azomureș. Cursurile au început în februarie 2020 și vor continua și anul acesta, până când se va ajunge în toate județele din țară.
“Starea de Bine a Profesorilor: o călătorie conștientă” în cifre, până în acest moment:
6 județe (Mureș, Cluj, Brașov, Suceava, Bistrița-Năsăud, București)
700 de cadre didactice înscrise
9 grupe x 30 profesori
90 de cursanți aflați în progres în acest moment
280 absolvenți
Călătoria spre Starea de Bine abia a început!
În 15 februarie 2020, la Târgu Mureș, odată cu lansarea programului Profesori Fericiți pentru România, a avut loc și primul eveniment dedicat Stării de Bine a profesorilor, realizat cu sprijinul companiei Herlitz România. „Am început cu mult entuziasm, cu 40 de profesori și 30 de directori și inspectori școlari. Visul nostru era să livrăm o serie de traininguri și ateliere pentru 150 de profesori și 50 de directori de școli pe parcursul următoarelor 5 luni. Însă, a venit pandemia și ne-am adaptat la noile condiții. Așa am creat acest curs online, de 5 saptămâni, în cadrul căruia profesorii lucrează zilnic pentru a învăța și a implementa o nouă cultură educațională”, transmite Simona Baciu, fondatoarea programului Profesori Fericiți pentru România.
Apoi, acestei inițiative i s-a alăturat compania Azomureș și, astfel, în noiembrie 2020, a început primul training online, în județele Mureș și Cluj, printr-o colaborare minunată cu Casa Corpului Didactic din cele două județe. „Aveam 60 de locuri pregătite pentru a putea oferi asistență și ghidaj fiecărui profesor în parte. Spre suprinderea și bucuria nostră, s-au înscris peste 150 de profesori și ne-a fost foarte greu să facem o departajare”, mai spune Simona Baciu.
Reacțiile profesorilor nu au întârziat să apară, aceștia primind cu multă deschidere și interes noile tehnici de reducere a stresului și creșterea rezilienței emoționale. Drept dovadă stau și o parte din testimonialele primite de organizatori:
„Cred că toți profesorii ar avea nevoie de această călătorie de conștiență spre starea de bine. Eu sunt recunoscătoare că am avut norocul să particip la această călătorie minunată. Vă mulțumesc!”
„Dacă ești bine cu tine, vei fi bine și cu ceilalți! Mulțumesc că m-ați făcut să conștientizez acest lucru!”
„Cred că am devenit o persoana mult mai puternică, mai empatică, mai conectată la realitățile din jur, o persoană care caută și găsește acele soluții optime de rezolvare a problemelor. Vă mulțumim pentru acest curs minunat și de un real folos!”
„Avem nevoie să fim mai blânzi cu noi și cu cei din jur, deopotrivă. Să vedem dincolo de aparențe, să ne acordăm timp să ne cunoaștem și să reflectăm asupra acțiunilor noastre.”
Despre programul de training „Starea de Bine a Profesorilor”
Misiunea noastră este să aducem Starea de bine în fiecare sală de clasă din România.
Scopul programului este de a oferi profesorilor un curs inovativ, ce are la bază cercetarea în domeniul neuroștiințelor pe tema dezvoltării socio-emoționale, a rezilienței și a stării de bine. Profesorii vor învăța practici ce corelează bunătatea și grija de sine cu sănătatea emoțională și fizică, fapt care se va reflecta în comportamentul și rezultatele academice ale elevilor.
Trainingul „Starea de Bine a profesorilor” este conceput sub forma unui ghid practic, ușor de urmat, care conduce la dezvoltarea unor strategii de susținere emoțională pentru a reduce stresul zilnic, construind potențialul individual al fiecărui participant pentru a putea preda cu entuziasm și motivație.
Pe parcursul celor 5 săptămâni de training online, profesorii participă la 5 sesiuni live (o întâlnire de o oră la începutul fiecărei săptămâni), studiu individual zilnic ghidat pe o platformă digitală și întâlniri cu grupuri de reflecție.
Structura programului îmbină o parte teoretică și una practică, prin implementarea unor concepte de actualitate, a exercițiilor și tehnicilor prezentate în curs, ce însumează 25 de ore.
“Aceasta este o perioadă de solidaritate. Cereți ajutor când vă simțiți copleșiți. Dorim să fim un suport autentic pentru voi, să venim cu soluții pentru susținerea emoțională și reducerea stresului. Împreună vom găsi căi prin care să navigăm cu încredere, astfel încât să ne păstrăm speranța și optimismul. Putem explora împreună tehnici prin care să ne regăsim energia și să ne păstrăm entuziasmul pe tot parcursul anului. Continuăm să învățăm în timp ce predăm diferit.” este îndemnul transmis către profesori de Simona Baciu, fondatoarea programului Profesori Fericiți pentru România.
Herlitz România contribuie decisiv prin tot ceea ce face la susținerea sănătății, educației și siguranței consumatorilor săi, atât prin produsele realizate, cât și prin implicarea în proiecte sociale și umanitare. „Copiii sunt mai presus de orice pentru noi, deoarece ei sunt principalul obiectiv al tuturor eforturilor pe care le-am depus de-a lungul timpului, anul acesta sărbătorind 30 de ani de de prezență a brandului Herlitz în România. Acest proiect completează perfect pachetul de beneficii pe care îl oferim deja consumatorilor noștri și societății, aducând astfel în școli o stare de bine atât de necesară astăzi din punct de vedere emoțional și comportamental”, declară Horațiu Nicolau, Director General Herlitz România.
Azomureș, cel mai important producător de fertilizanți pentru agricultură din România a răspuns prompt inițiativei lansate de programul Profesori Fericiți pentru România. „Sprijinul pentru acest proiect a venit firesc și se înscrie în linia pe care a ales-o Azomureș în urmă cu câțiva ani, de a sprijini sistemul educațional. Vremurile pe care le traversăm supun profesorii și elevii unui stres suplimentar, motiv pentru care orice inițiativă care vine să rezolve măcar o parte din problemă este binevenită. Suntem bucuroși că ne-am putut alătura organizatorilor acestui curs și că datorită sprijinului nostru mii de profesori din România vor beneficia de noi metode de lucru pe care le vor implementa la clasă.” a declarat Harri Kiiski, Director General Azomureș.
Mai multe detalii pot fi găsite pe website-ul programului și pe pagina de Facebook Profesori Fericiți pentru România.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.