Nimic nu e mai frumos decât darurile oferite de natură și posibilitatea de a le admira în mediul lor, fără a fi rupte sau tăiate. Cu toate că anul acesta am avut parte de episoade târzii de iarnă, primăvara începe să-și facă simțită prezența, primii boboci de floare încep să răsară, iar copacii deja au început să înflorească.
România are adevărate comori multicolore, pajiști întregi de miros îmbietor și priveliști spectaculoase îi așteaptă pe cei care se aventurează în afara limitelor orașului și vor să descopere bogățiile naturii. Travelminit îți prezintă câteva din aceste colțuri de rai în care poți admira flori de primăvară.
Platoul Vârtoapelor
Supranumit și „marea ghioceilor bogați”, Podișul Vârtoapelor este locul care vestește apariția primăverii pe o arie de 10 hectare de flori. Aflat în județul Hunedoara, pe acest platou, de la jumătatea lunii martie până în luna aprilie, ghioceii formează o mantie albă impresionantă ce încântă privirile trecătorilor. Mai mult, acești ghiocei sunt deosebiți față de cei cu care suntem obișnuiți. Forma rotundă seamănă mai mult cu cea a lăcrămioarelor, iar marginea petalelor este zimţată şi tivită cu un firicel verde.
Bujorii de stepă de la Zău de Câmpie
În judeul Mureș, în localitatea Zău de Câmpie se găsește Rezervația de bujor de stepă care se întinde pe 3.5 hectare. Bazele rezervației au fost puse de savantul Alexandru Borza, același om de știință care a pus bazele Grădinii Botanice din Cluj-Napoca și ale Parcului Național Retezat.
Bujorii de culoarea roșu aprins pot fi admirați în toată splendoarea lor în luna mai.
Descoperă și 5 atracții turistice atipice din România
Pădurea de liliac de la Ponoarele
În județul Mehedinți, în localitatea Ponoarele, se află una dintre cele mai frumoase rezervații naturale din România. Pe o suprafață de 20 de hectare se întinde o pădure de liliac. De o frumusețe unică, ecosistemul a favorizat dezvoltarea plantelor precum liliacul, frăsinica, vișinul turcesc, păducelul și laleaua neagră. Este recomandată vizita la începutul lunii mai, când florile pot fi admirate, iar parfumul este îmbietor.
Narcisele din Dumbrava Vadului
România are peste 20 de rezervații de narcise. Una dintre cele mai cunoscute este Rezervația naturală Dumbrava Vadului. Aceasta se întinde pe o suprafață de 400 de hectare, unde în luna mai înfloresc mii de narcise ce oferă miresme care ne îmbie simțul olfactiv. Totodată, atunci când florile pot fi admirate în toată splendoarea lor, în luna mai, aici are loc și Festivalul Narciselor. Vizitatorii festivalului pot vizita și o expoziție de îmbrăcăminte tradițională, iar cei mai pofticioși se pot bucura de deliciile savuroase din zona Făgăraș.
Dacă plănuiești un sejur în România în următoarea perioadă, intră pe www.travelminit.ro și găsește cele mai bune opțiuni de cazare pentru tine.
Sursa foto: dreamtime.com
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.