„Nu sunt atât de încântat de acest job … dar trebuie să-mi plătesc chiria”. „Deci, câte zile de concediu aș primi?” „Sincer? Renunț pentru că îmi urăsc șeful”, sunt doar câteva din lucrurile pe care le zic candidații la un interviu de angajare.
Este crucial să știi ce să nu spui la un interviu de angajare. Chiar și o singură o remarcă lipsită de încredere îți poate costa jobul. Iată concret ce să nu spui niciodată în fața angajatorului.
„Nu sunt bun să lucrez cu oamenii”
Poate că lucrul cu oamenii nu e punctul tău forte, însă un angajator sau un recrutor nu trebuie să știe niciodată asta. Dacă ești în general o persoană care lucrează singură și se bazează pe propria autonomie este imposibil să nu trebuiască să te bazezi pe oameni. Este imposibil să crești o companie sau să faci ceva de unul singur – a înțelege acest lucru la un nivel mai profund indică modul în care cineva lucrează și interacționează cu ceilalți.
„Sunt atât de OCD-ist”
Nu spune niciodată că suferi de o tulburare obsesiv compulsivă (OCD) la un interviu de angajare. Tulburarea obsesiv-compulsivă este o boală mintală care afectează milioane de oameni. A pretinde că ai OCD și mai ales că asociezi asta cu munca ta, este jignitor și dăunător față de cei care suferă de această tulburare. Nu știi niciodată istoria mentală a intervievatorului tău sau a experiențelor sale. Dacă ați fost diagnosticat cu OCD este alegerea ta să divulgi aceste informații într-un interviu de angajare.
„Câte zile de concediu am?”
„Dacă nici măcar nu ai fost angajat, nu ar trebui să întrebi când și cât de des poți scăpa de muncă. Angajatorii și managerii de resurse umane doresc să vadă entuziasmul cu privire la munca pe care o vei face, nu au nevoie să știe când vrei să mergi tu în vacanță ”, spune Kate Gremillion, CEO și fondator Mavenly + Co.
„Am plecat de la celălalt job pentru că firma era toxică”
„Nu vorbi niciodată în mod disprețuitor despre un șef, coleg sau companie. Dacă ai plecat dintr-un mediu de lucru stresant sau toxic, există multe lucruri pe care le poți spune fără a fi negative. De exemplu, poți spune că ești în căutarea unei noi oportunități, pentru că îți plac provocările de ordin profesional. Nu uita că un angajator nu caută negativitate din partea ta, ci oameni care să fie pozitivi și dornici de muncă.
„Nu sunt deloc încântat de acest job, dar am o chirie de plătit”
„Am avut odată un candidat la job care mi-a spus că nu era chiar atât de entuziasmat de funcție. Nu contează dacă vedeți un loc de muncă ca o piatră de temelie sau doar o cale de intrare într-o companie, trebuie să vă arătați entuziasmul pentru poziția în cauză, nu să veniți pentru bani. Cu toții avem plăți de făcut, spune Jenna Tanenbaum, fondatoarea Greenblender.
Sursa: Forbes.com