Campania internaţională „16 zile de activism împotriva violenţei…”, cunoscută în judeţul Mureş ca şi Campania „NASTURILOR”, a stimulat şi în acest an comunitatea să vorbească despre VIOLENŢĂ, pentru a arăta că NU O ACCEPTĂM CA MOD DE VIAŢĂ, că suntem uniţi, că „nasturii” ne aduc împreună pentru a-i ajuta pe cei ce au nevoie.
O importantă componentă a campaniei o constituie activităţile cu preşcolarii, cu elevii. Nici în acest an, cadrele didactice şi copiii din Mureş nu s-au dat înapoi de la a ajuta la o schimbare în bine.
„Nasturii umani” s-au reactivat imediat, iar pe Facebook (Siguranţa Mureşenilor) fotografiile arată ce minuni pot face oamenii împreună, încă de la grădiniţă. Doar dintr-un calcul aproximativ al activităţilor evidenţiate pe reţeaua de socializare, aproape 5.000 de preşcolari şi elevi îndrumaţi de peste 80 de cadre didactice s-au implicat în transmiterea mesajelor campaniei cel puţin în familiile lor. Un rol important l-au avut psihologii şcolari, implicaţi activ în acest proces, ca de altfel pe tot parcursul anului.
68 de şcoli generale, 10 licee şi 5 grădiniţe şi-au adus aportul la această „luare de atitudine” a comunităţii mureşene. Îmbucurător este faptul că peste 20 de unităţi şcolare din mediul rural s-au alăturat cu minunate activităţi, unele cadre didactice fiind deja „nasturi de bază”, implicându-se în fiecare an.
Am primit fotografii de la Apold, Deaj, Chendu, Chirileu, Ceuaş, Cristeşti, Dumitreni, Gurghiu, Bălăuşeri, Acăţari, Răstoliţa, Ibăneşti, Aţintiş, Idrifaia, Găneşti, Găleşti, Dumbrăvioara, Călimăneşti, Deda, Căpuşu de Câmpie, Sâncrai, Tirimia. Desigur, şcolile din urban nu s-au dezminţit, Tg-Mureş cu toate gimnaziile, Reghin, Sighişoara, Târnăveni, Ungheni şi nu numai. Acestea sunt doar şcolile care au trimis fotografii pentru postare pe Siguranţa Mureşenilor.
Fie că au făcut felicitări grozave, podoabe pentru bradul de Crăciun, colaje, tablouri, planşe, cadouri, fie că s-au „aventurat” la dezbateri, scenete, chiar clipuri, ori au făcut nasturi uriaşi din lemn sau lanţuri din nasturi, fie că au lucrat singuri, ori cu părinţii, toţi au încercat, prin contribuţia lor, să facă lumea din jurul lor mai bună!
FELICITĂRI TUTUROR şi mulţumiri pentru ceea ce faceţi pentru comunitatea mureşeană! Vă invităm pe Siguranţa Mureşenilor (Facebook) să vizualizaţi ceea ce cuvintele nu pot exprima, minunatele lucrări ale copiilor!!
Nu uitaţi!
TEAMA NU ESTE RESPECT ŞI NU ARE CE CĂUTA ÎNTR-O FAMILIE!