- „Dietele vegane nu sunt sănătoase”
Atat timp cat sunt alcatuite ”cu cap” sunt foarte sanatoase!
Gandeste-te ca o persoana care mananca doar semipreparate si produse bogate in carbohidrati rafianti, nu adopta un stil de vaiat sanatos deloc!
Degeaba te imbarci in haine de firma daca te imbuibi cu piese de carne procesate. - ”Doar veganii au nevoie de suplimente”
Din testarile genetice pe care le-am efectuat, 90% din persoane au nevoie de suport nutritional, fie el pentru suport al metabolismului lipidelor, seleniu, folati, detoxifiere, vitamina D3, etc…
Deci, nu doar veganii au nevoie de suplimente, depinde si de geneticul mostenit. - „Veganismul este o tulburare alimentară”
Total eronata ideea ca veganii sunt anorexici sau ortorexici.
Ortorexia este o problema de sanatate mintala, o tulburare alimentara in care dieta este simptomul si nu cauza. Veganism este o filozofie care incearca sa excluda, pe cat posibil si practic, toate formele de exploatare si cruzime fata de animale pentru hrana, imbracaminte sau orice alt scop. - Dietele vegane nu sunt potrivite pentru copii”
Cred ca este de datoria fiecarui parinte de a-i oferi o diversitate alimentara si filozofica asupra vietii copilului, astfel ca va fi alegerea lui cand poate descinde daca doreste proteina animala sau nu. Unii copii o exclud, altii o consuma ocazional. - „Veganismul este greu”
Astazi cand totul este la un click distanta, este usor sa fii vegan!
Ai acces si la produse naturale si la informatii. - ”Veganismul si vegetarianismul sunt la fel” Este ca si cum am compara mere cu pere. Veganii nu consumă carne, ouă, lapte sau orice produs lactat derivat din animale sau care conțin surse animale. Vegetarienii nu consumă carne, dar consumă produse lactate și, în majoritatea cazurilor, în cantități mari.
- ”Veganismul duce la malnutriție”
Chiar opusul, de fapt. Se știe că o dietă vegană echilibrată stimulează sistemul imunitar, permite o funcționare cardiacă mai bună, oferă mai multă rezistență și promovează o piele mai sănătoasă.
Category: Stirile Punctul