97 de persoane originare din Republica Moldova și-au stabilit domiciliul la 6 adrese din Târgu Mureș, Sighișoara, Luduș şi Sovata.
Din cele 97 de persoane înscrise în listele nominale au fost verificate 71 de cereri și documente care au stat la baza eliberării actelor de identitate, iar pentru restul de 26 persoane, situaţia este următoarea:
- pentru 11 persoane, care au obținut acte de identitate în intervalul 2005-2007 cererile nu au fost identificate, întrucât termenul de păstrare de 10 ani a expirat, iar documentele arhivate au făcut obiectul selecționării şi distrugerii;
- un număr de 15 persoane sunt minori sub 14 ani care şi-au schimbat domiciliul odată cu părinţii. Rezultatul verificării celor 71 de cereri pentru eliberarea actelor de identitate primite şi a documentelor anexate, se prezintă astfel:
39 persoane au obținut acte de identitate ca urmare a schimbării domiciliului din Republica Moldova în România.
În 6 situații (S.P.C.L.E.P. Sighişoara şi Luduş), cererile pentru eliberarea actului de identitate au fost soluționate ca urmare a dobândirii cetățeniei române,
32 persoane originare din Republica Moldova și-au schimbat domiciliul dintr-o localitate în alta sau, în aceeaşi localitate pe altă stradă.
Totodată, cu ocazia verificărilor documentelor au fost constatate următoarele: - proprietarii imobilelor unde s-a efectuat schimbarea domiciliului sunt cetățeni originari din Republica Moldova;
- la adresele în cauză și-au stabilit în general domiciliul persoane care sunt rude ale proprietarilor imobilelor. Cu ocazia soluţionării cererilor pentru eliberarea actelor de identitate cetăţenilor originari din Republica Moldova, nu au fost identificate cazuri de persoane şi adrese la care şi-au stabilit domiciliul mai mult de 10 cetăţeni din categoria mai sus menţionată, potrivit raportului Direcției Județene a Evidență a Persoanelor Mureș pe anul 2019.
Category: Stirile Punctul