UMFST G.E. Palade Târgu Mureș găzduiește, în perioada 27 – 29 octombrie, ediția cu numărul 14 a Conferinței de Neurofiziologie Clinică, cu participare internațională, în cadrul căreia sunt prezentate noutățile din domeniul neurofizologiei și este încurajată colaborarea științifică și crearea unei conexiuni între specialiști.
Conferința este organizată de Societatea de Neurofiziologie Electrodiagnostică din România și reprezintă un eveniment național de referință. Pe lângă prezentările teoretice ale experiențelor clinice, conferința reprezintă și un bun prilej pentru specialiști de a schimba idei și bune practici în ceea ce privește noile perspective și metode electrofiziologice de diagnostic și cercetare.
Președintele Societății Române de Neurofiziologie Electrodiagnostică, dr. Tudor Lupescu, a transmis că evenimentul științific este organizat pentru prima oară la Târgu Mureș, iar printre invitații prezenți se regăsesc nume de renume în neurofiziologia europeană și mondială, cu care există o colaborare de succes. Totodată, a subliniat și apreciat interesul crescut al tinerilor medici neurologi pentru conferință și pentru acest domeniu.
Conf. univ. dr. Ioana Mîndruță, de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a afirmat că Societatea Română de Neurofiziologie Electrodiagnostică coagulează profesioniștii interesați de sfera neurofiziologiei, o supraspecializare e neurologiei.
„Ne adresăm mai multor specialități și țintim să dezvoltăm un limbaj comun, o terminologie și o standardizare pentru a ne pune la zi cu acest domeniu. Se creează din ce în ce mai mult o curriculă comună internațională, astfel încât educația în neurofiziologie să fie una solidă, iar domeniul medical și domeniile conexe în care se aplică aceste investigații să beneficieze la un nivel cât mai înalt de competențele pe care le oferă această societate. Ne place să vedem mulți tineri care participă la evenimentele noastre, ne place să-i vedem apoi cum evoluează la locul lor de muncă, ne place să-i încurajăm și să-i ghidăm în dificultățile pe care le întâmpină, pentru că de multe ori există un singur neurofiziolog într-un spital mare”, a arătat conf. univ. dr. Ioana Mîndruță.
Foto: George Lucian Benea