În perioada 5-9 iulie are loc la Craiova Festivalul Tinerilor Regizori. Theater Networking Talents – #TNT2022 – începe marţi la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, unde vor fi prezentate, timp de cinci zile, 14 spectacole ale unor tineri regizori de teatru.
Ediţia a IV-a a festivalului prezintă spectacole ale unor regizori români care au absolvit facultățile din Tîrgu-Mureş, Cluj-Napoca şi Bucureşti, în promoţiile 2020, 2021 sau 2022.
Máté Szilvay a absolvit regie de teatru la Universitatea de Arte din Tîrgu Mureș, în clasa lui László Bocsárdi; în prezent este masterand la aceeași universitate. La TNT va prezenta spectacolul intitulat „Cum vă place” /„Ahogy tetszik”, spectacol realizat cu studenții la actorie ai aceleiași universități și totodată spectacolul lui de absolvire.
Mihai Păcurar a absolvit masteratul la Universitatea de Arte Tîrgu Mures și este într-o continuă explorare a imaginilor statice și mișcate, a sunetelor, obiectelor, mișcării și textului.
„Temele care predomină munca mea din ultimul timp se pot distila la relațiile din triunghiul om/tehnologie/mediu.”, a declarat Mihai Păcurar. Spectacolul cu care Mihai se prezintă la Festivalul Tinerilor Regizori din 2022 se intitulează „Interior-Lumină” și este produs de REACTOR de creație și experiment.
Irina Moscu este o artistă interdisciplinară pasionată de frumos. Formată iniţial ca arhitect şi grafician, domeniul ei de interes s-a extins către scenografie, instalaţii de artă, performance art și regie. Primele ei proiecte au fost proiecte de teatru independente. Acum pânza ei s-a extins la colaborări cu teatre naţionale şi europene. La TNT ea va prezenta piesa lui Alexandru Cehov intitulată „Trei surori”, după interpretarea ei personală.
Alin Neguțoiu a absolvit UNATC I. L. Caragiale în 2020 și este actual student al Universității de Arte Tîrgu Mureș. A lucrat la Centrul de Teatru Educațional Replika în București, la REACTOR de creație și experiment în Cluj-Napoca, la Teatrul Național dinTîrgu Mureș și șa Divadlo pod Palmovkou în Praga.
El prezintă la TNT spectacolul „Restul vieții noastre”, care este un experiment postdramatic creat în regim devised.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.