Probabil acum auzi pentru prima oara de schisandra, planta cu 5 arome. Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie, cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine, este la fel de celebra ca ginsengul, gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la diabet, hepatita, cancer.Schisandra ajuta organismul sa faca fata stresului fizic, psihic si imunitar. In antichitate, fructele de Schisandra erau consumate pentru efectul lor calmant si antidepresiv, intrucat acestea stimuleaza productia de serotonina in organism, cunoscuta si ca „substanta fericirii”. Se mai foloseau, de asemenea, pentru indepartarea insomniei si reducerea tulburarilor de somn.
Transforma acum cultivarea schisandrei intr-o afacere profitabila! Iti oferim un ghid complet care iti arata pas cu pas ce ai de facut!
Ghidul Cultura plantei cu 5 arome iti furnizeaza informatii practice si extrem de utile despre:
– Originile plantei
– Particularitati
– Intretinerea culturii
– Boli si daunatori
– Valorificarea produselor
– Investitia necesara pentru demararea afacerii
– Piata de desfacere
In cadrul unei tehnologii de cultura, lucrarile solului reprezinta o veriga importanta si, de aceea, este necesar sa fie efectuate in cele mai bune conditii. Astfel, fermierul trebuie sa cunoasca unele particularitati ale terenului, tipul de sol, prezenta buruienilor-problema,
unele caracteristici ale speciei cultivate pentru punerea la punct a metodelor de lucru, a utilajelor necesare si a indicilor de executie.
Poate sa tolereze o temperatura scazuta de -30º C, dar temperatura optima pentru cresterea sa este de 20-25º C.
Lumina insuficienta poate conduce la o crestere lenta si la rate scazute de constituire a fructului. Radacinile si tulpinile sale, de obicei, cresc pe o suprafata cu un sol bogat in zacamant afanat, bogat – fiind solul optim pentru acest tip de cultura.