Peste două sute de asistenţi medicali din întreaga ţară participă, timp de două zile, la Alba Iulia, la cea de-a XII-a Conferinţă Naţională a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, derulată sub genericul ‘De la profesionalism la excelenţă, asistenţii medicali îşi redefinesc identitatea’.
Organizat de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, evenimentul, care a debutat joi la Casa de Cultură a Studenţilor, aduce în dezbatere modalităţile cele mai eficiente de dezvoltare a profesiei de asistent medical şi moaşă, prin adoptarea modelelor de excelenţă în practica profesională, a modelelor de bune practici manageriale, precum şi prin alinierea la noi tendinţe în educaţia continuă a asistenţilor medicali sau prin implicarea în proiecte de cercetare.
Printre lucrările prezentate joi s-au numărat cele referitoare la ‘ Protejarea asistenţilor medicali din oncologie şi hematologie’, ‘Un deziderat necesar – competenţa în neurofiziologie a asistenţilor medicali’, ‘Rolul asistentului medical în cercetarea medicală’, ‘Particularităţi de îngrijire în ATI a pacientului vârstnic’ şi ‘Rolul asistentului medical în creşterea aderenţei terapiei la pacienţii cu infecţie HIV/SIDA’.
Conferinţa se desfăşoară pe mai multe sesiuni, respectiv ‘Cercetare’, ‘Educaţie – Tendinţe, Provocări’, ‘Management – Modele de bune practici. Dezvoltarea profesiilor de asistent medical generalist, de moaşă, de asistent medical’ şi ‘Practică profesională’. AGERPRES
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.