Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” (UMFST) din Târgu Mureş a acreditat trei noi programe de masterat, în premieră naţională, fiind vorba de Medical Humanities, Farmacovigilenţă – Medicamentul de uz la abuz şi Asistenţa medicală specială, a anunţat, joi seara, în cadrul Galei UMFST, rectorul Leonard Azamfirei.
„Dacă în 2022 am trecut prin evaluarea instituţională ARACIS, în 2023, pe lângă reevaluările periodice ale unora dintre programele existente, am acreditat trei programe noi de masterat, create de noi în premieră naţională: Medical Humanities, Farmacovigilenţă – Medicamentul de uz la abuz (în colaborare cu compania AstraZenecca) şi Asistenţa medicală specială. Vom demara în curând procedurile de autorizare pentru alte două programe noi de licenţă: Psihologie şi Inginerie şi management în construcţii pe care îmi doresc, alături de cele de masterat menţionate, să le adăugăm la oferta pentru admiterea din 2024 alături de o nouă Şcoală doctorală în domeniul Administrării afacerilor”, a afirmat dr. Leonard Azamfirei.
Rectorul a spus că UMFST Târgu Mureş a trecut cu succes prin două evaluări internaţionale „foarte pretenţioase”, făcute de o agenţie internaţională acreditată de World Federation for Medical Education, pentru programele de studii de medicină în limba engleză din Târgu Mureş şi din Hamburg.
„Felicit conducerea Facultăţii de Medicină în limba engleză şi pe toţi cei implicaţi, de aici şi din Hamburg, atât pentru succesul evaluării, dar şi pentru efortul constant pe care îl fac, pentru susţinerea acestor programe! În urma acestor evaluări, vom primi pentru ambele programe o acreditare internaţională pentru următorii 5 ani. Acest fapt nu este doar un element de prestigiu internaţional, ci ne permite să ne gândim cu îndrăzneală la a intra cu oferta educaţională sau chiar cu dezvoltarea instituţională în zona non-europeană care oferă un potenţial major. Explorăm foarte pragmatic această oportunitate care ar putea fi un nou demers inedit pentru România, cum a fost, de altfel, şi proiectul Hamburg, care creşte natural de la un an la altul, ajungând acum, în al cincilea an, la aproape 700 de studenţi”, a menţionat rectorul UMFST Târgu Mureş.
Leonard Azamfirei a precizat că dacă în Târgu Mureş dezvoltarea instituţională a UMFST a ajuns deja la o limită superioară, se va merge pe dezvoltarea ofertei de studii în locuri în care există această oportunitate.
„Am făcut-o la Bistriţa şi, aşa cum am spus acum un an, am adăugat, chiar dacă cu oarece timiditate, încă două programe noi de studii acolo: Tehnica dentară şi Asistenţa de farmacie, la cel deja existent de Asistenţă medicală generală, şi vom face la fel şi alte părţi, în alte locuri, fie în ţară, fie în alte ţări”, a mai afirmat rectorul Azamfirei. AGERPRES