Ministrul Dezvoltării a predat complexul, vineri, Clubului Sportiv Municipal Târgu Mureş, care urmează să înceapă demersuri pentru angajări şi pentru autorizaţiile necesare funcţionării.
Cseke a arătat că, dacă până vineri a venit la Bazinul Olimpic din Târgu Mureş în calitate de finanţator al lucrării, de acum va veni ca şi spectator la diferite evenimente de nataţie, naţionale şi internaţionale, care vor fi organizate aici.
„Dar pe lângă acest standard naţional şi internaţional, de a organiza evenimente în acest domeniu, este important ca târgumureşenii şi autoritatea locală să aibă posibilitatea de a folosi acest complex olimpic şi pentru a învăţa copiii comunităţii să înoate. Este o infrastructură absolut necesară, care a demarat într-adevăr acum mult timp şi pentru care îi mulţumesc domnului ministru Borbely, pentru că a fost promotorul acestui bazin olimpic”, a mai spus Cseke Attila.
Complexul cuprinde două bazine, unul de competiţie şi unul de încălzire, bazinul principal are cea mai mare lăţime din ţară şi beneficiază de o tehnologie specială.
Bazinul olimpic are o valoare de 24,5 milioane de lei, a fost finanţat prin Compania Naţională de Investiţii, are 800 de locuri în tribune şi va putea găzdui competiţii de înot şi polo la nivel internaţional.
Proiectul iniţial a fost lansat în anul 2008, licitaţia a fost câştigată în anul 2010, însă investiţia nu a fost realizată din lipsă de fonduri. Finanţarea pentru acest obiectiv a fost aprobată în 2018, iar un an mai târziu au demarat lucrările.
La inaugurarea complexului de la Târgu Mureş au mai participat, vineri, vicepremierul Kelemen Hunor, subsecretarul de stat la Ministerul Tineretului si Sportului, Cristian Emilian Ghiţă, şeful Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României, Borbély László, directorul Companiei Naţionale de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, primarul municipiului Târgu Mureş, Soós Zoltán, directorul Clubului Sportiv Municipal Târgu Mureş, Cosmin Pop şi alţii. AGERPRES