Biblioteca Județeană Mureș  dă startul la „Bătălia Cărților”
Biblioteca Județeană Mureș  dă startul la „Bătălia Cărților”

Biblioteca Județeană Mureș  dă startul la „Bătălia Cărților”

 

Bătălia cărţilor este un concurs de lectură pentru copii (11-13 ani) şi adolescenţi (14-18 ani). Perioada de desfăşurare 24 aprilie -27 octombrie 2018. Înscrierea se face la: Sediul Central și la Biblioteca Copiilor. Perioada de înscriere: pe toată durata de desfăşurare a concursului.

Condiţii de participare: Permisul de intrare la bibliotecă este obligatoriu.

Trebuie să citeşti toate cele 10 cărţi incluse în concurs, până în luna octombrie 2018.

În momentul înscrierii la concurs vei primi: Carnet de lectură, în care vei acorda puncte de la 1 la 5 pentru fiecare carte citită (1 – punctaj minim, 5

-​punctaj maxim); Fişă de lectură în care îţi vei nota impresiile despre cartea citită.

Finala concursului va avea loc în luna noiembrie. Lista finaliştilor concursului va fi anunţată cu 10 de zile înainte de eveniment.

Finaliştii vor fi invitaţi la bibliotecă, unde li se va explica scenariul

Bătăliei cărţilor, modul în care vor trebui să-şi susţină cărţile preferate şi probele la care vor fi supuşi. Finaliştii vor fi însoţiţi de susţinători: colegi de clasă, profesori, părinţi.

Finala va cuprinde: Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată; şi festivitatea de premiere

 

Premiile concursului

 

Participantul care va prezenta cel mai frumos şi argumentat cartea preferată şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului. Cartea care se va bucura de cele mai multe solicitări şi va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului. Rezultatele concursului vor fi promovate în mass-media şi în mediul virtual.

 

Bătălia Cărților…

 

… este un proiect inițiat de Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, susținut de Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), precum și de biblioteci din sistemul național al bibliotecilor publice. Scopul proiectului este de a stimula actul lecturii în rândul copiilor și adolescenților, de a promova literatura specifică vârstei – diferită de cea prevăzută în programa școlară -, de a stabili relații de colaborare cu editurile din România și cu toate instituțiile de învățământ preuniversitar. Obiectivele proiectului sunt: literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris (întocmirea unei fişe de lectură sau a unui portofoliu digital) şi oral în cadrul unei dezbateri. Grupuri țintă -13 ani; adolescenţii cu vârste cuprinse între 14-18 ani.

 

 

Cristina Vancea