Câți aditivi alimentari și E-uri sunt în sosul de usturoi de la KFC, McDonalds, Spartan, Friday, sau Burger King
Câți aditivi alimentari și E-uri sunt în sosul de usturoi de la KFC, McDonalds, Spartan, Friday, sau Burger King

Câți aditivi alimentari și E-uri sunt în sosul de usturoi de la KFC, McDonalds, Spartan, Friday, sau Burger King

Platforma InfoCons a realizat un studiu pe sosurile de usturoi comercializate în fast-food-urile McDonalds, Burger King, Friday, Spartan, KFC sau Hesburger.

Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc în declarația nutrițională, declarație existenta pe platformele online  au rezultat următoarele:

Aditivi alimentari în sosurile de usturoi

– 83.33% dintre produse au în compoziție 1 pană la 6 aditivi alimentari;

Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți în produsele ce fac obiectul studiului, situația se prezintă astfel:

Câte E-uri conține sosul

  • E415: gumă xantan;
  • E1422: amidon modificat;
  • E202: sorbat de potasiu;
  • E270: acid lactic;
  • E160a: betacaroten;
  • E330: acid citric;
  • E211: benzoat de sodiu;
  • E385: calciu-disodic-etilen diamină tetra acetat.

Cantitatea de zaharuri din glucide, raportată la 100g de produs este cuprinsă între 0.4g  și 8.4g.

InfoCons.ro