Platforma InfoCons a realizat un studiu pe sosurile de usturoi comercializate în fast-food-urile McDonalds, Burger King, Friday, Spartan, KFC sau Hesburger.
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc în declarația nutrițională, declarație existenta pe platformele online au rezultat următoarele:
Aditivi alimentari în sosurile de usturoi
– 83.33% dintre produse au în compoziție 1 pană la 6 aditivi alimentari;
Din punct de vedere al tipurilor de aditivi alimentari regăsiți în produsele ce fac obiectul studiului, situația se prezintă astfel:
Câte E-uri conține sosul
- E415: gumă xantan;
- E1422: amidon modificat;
- E202: sorbat de potasiu;
- E270: acid lactic;
- E160a: betacaroten;
- E330: acid citric;
- E211: benzoat de sodiu;
- E385: calciu-disodic-etilen diamină tetra acetat.
Cantitatea de zaharuri din glucide, raportată la 100g de produs este cuprinsă între 0.4g și 8.4g.