Conducătorilor auto, polițiștii le recomandă să circule cu viteză adaptată condițiilor meteo, de drum și din trafic, să păstreze distanța regulamentară între vehicule, să conducă prudent, fără bruscarea autoturismelor. Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
Pietonilor li se recomandă atenție sporită la traversarea drumului, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă.
Bicicliștilor li se recomandăsă circule cât mai aproape de marginea din dreapta drumului, când se deplasează în grup, să circule în coloană câte unul. Înainte de a schimbva direcția de mers sau la depășire să se asigure temeinic că din spate nu se apropie niciun autovehicul. Chiar dacă au prioritate de trecere, să se asigure că ceilalți participanți au înțeles intențialor. Să nu circule sub influența băuturilor alcoolice, săp nu transporte pe biciletă altă persoană, să poarte cască de protecție omologată. Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător (dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare)!
Motocicliștilor li se recomandă să păstreze contractul vizual cu șoferii care ar putea fi pe cale de a le intersecta traiectoria.” Anticipați intenţiile partenerilor de drum . Nu vă bazați numai pe buna lor reacţie Sporiți atenția la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare. Asigurați-vă în oglinzi atunci când virați , şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră. Abordați curbele cu viteză moderată . Utilizați o cască de protecţie omologată . Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti. Protejaţi-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot răni ochii sau faţa. Fiţi vizibil – purtaţi haine strălucitoare, reflectorizante. Adăugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule”, recomandă polițiștii motocicliștilor.