Sighișoara este locul poveștilor. Străduțele înguste, pietruite, clădirile istorice și atmosfera medievală te fac parte a poveștilor cu prințese, cavaleri și de ce nu, dragoni. Dacă îți este dor să te fotografiezi prin Cetate, vrei să vizitezi faimosul Turn cu Ceas sau pur și simplu vrei să mergi la o vânătoare de suveniruri, întoarce-te în Sighișoara. Aici fiecare turist își găsește locul.
Turul Cetății
Înainte de a încerca să vizitezi fiecare colțișor în parte este indicat să apelezi la un tur personalizat al Cetății Medievale. Ca să înțelegi mai bine povestea locului trebuie să asculți mici istorioare despre tradiția, viaţa social-economică și geografia acestei așezări care fascinează de atâta timp turiștii, în timp ce admiri cele mai importante clădiri monument: Turnul cu Ceas (simbolul Sighişoarei), Biserica Mănăstirii, Casa cu Şindrilă, Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Veneţiană, Strada Şcolii, Scara Şcolarilor, Biserica din Deal, dar și turnurile și bastioanele rămase în picioare până în zilele noastre.
Salina Praid
După ce vizitezi obiectivele turistice emblematice din orașul – cetate, poți face o excursie la Salina Praid. Masivul de sare din satul Praid se numără printre cele mai mari zăcăminte din Europa. Climatul salinei este benefic atât pentru sănătate, cât și pentru relaxare și întinerirea pielii. În plus, în subteran vei găsi o adevărată oază turistică. Aici se practică mini golf, există terenuri de joacă, cinema 3D și chiar o farmacie cu produse naturiste. Salina Praid oferă turiștilor toate condițiile necesare: wireless și televiziune, o cafenea, precum și spații de creație și agrement.
Rezervația naturală de stejari seculari Breite
La Breite, un sătuc aflat la numai 4 km distanță de Sighișoara, se găsesc unii dintre cei mai bătrâni arbori din România, zeci de stejari ce au peste 600 -700 de ani. Platoul Breite, după cum i se mai spune, se întinde pe o suprafață de peste 120 de ha. și din momentul în care a fost declarată zonă protejată a fost recunoscută drept ”cel mai mare, reprezentativ și bine conservat habitat de pajiște împădurită” cu goruni (Querqus petraea) și stejari (Querqus robur) multiseculari din centrul și estul Europei.
De asemenea, și Sibiul este o destinație turistică superbă aflată în apropiere de Sighișoara. Oraşul Târgu Mureş și Mediașul se află și ele la mică distanţă. Toate aceste zone merită vizitate în primul rând datorită splendidelor biserici fortificate, multe dintre ele aflate în patrimoniul UNESCO.
Dacă te-am convins cu privire la frumusețea acestor locuri, echipa Traveminit îți recomandă să te cazezi chiar în centrul Sighișoarei, la Central Park Hotel. De aici vei avea o priveliște superbă spre Turnul cu Ceas și Cetatea Medievală. Odată ce îi vei trece pragul vei simți că intri într-un portal de timp deoarece boutique hotelul se află într-o clădire neo-clasică de sec. XIX, restaurată. Mai mult de atât, pereții sunt decorați cu tablouri originale, ale unor cunoscuți pictori români și străini. Final touch-ul acestei splendide locații de vacanță este restaurantul, care îți oferă preparate din rețete internaționale și tradiționale, dar și o impresionantă colecție de vinuri românești, de cea mai bună calitate, provenite din 14 podgorii. La Central Park Hotel vei fi întâmpinat de artă, istorie și rafinament.
Intră pe www.travelminit.ro și (re)descoperă într-un weekend frumusețea Sighișoarei.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.