Este adevărat: nu trebuie să folosești fasole obișnuită, pe care o cultivi în grădină, ci fasole roșie adzuki, cultivată în Asia de Sud-Est și în Himalaya.
Adzuki înseamnă de fapt „fasole” în japoneză. În China și Japonia, boabele de fasole sunt folosite nu doar pentru ceaiuri, ci și pentru pregătirea unor deserturi, dar și a altor bucate incredibil de delicioase.
Fasolea roșie adzuki este bogată în fibre, proteine și minerale. Ceaiul preparat din această legumă nu este mai puțin util. Saponina conținută în aceste fasole dizolvă celulele adipoase.
Ceaiul ameliorează și retenția de apă, deoarece are proprietăți diuretice. Potasiul, în care boabele adzuki sunt bogate, elimină excesul de sare din organism. Băutura din fasole Azuki este, de asemenea, bună pentru piele.
Ingrediente pentru 3 porți:
fasole roșie Azuki – 1 pahar,
apă – 4 pahare,
alge kombu – 2 grame.
Prepararea, pas cu pas
Se spală bine fasolea și se pune într-o cratiță, împreună cu algele kombu. Acoperă fasolea și algele cu apă. Cratița se pune pe aragaz, la foc mare, și compoziția se aduce la fierbere.
Redu, apoi, focul la mediu și continuă să gătești încă 20 de minute sub capac. Nu este nevoie să amesteci. Apoi, ia cratița de pe foc și strecoară lichidul. Ceaiul este gata.
Băutura se poate consuma fierbinte sau la temperatura camerei. Nu este recomandat să bei ceai rece.
Ceaiul de fasole Azuki trebuie păstrat într-un recipient de sticlă. Culoarea băuturii trebuie să fie maro închis.
Aceleași boabe de fasole pot fi folosite din nou pentru a pregăti o altă porție de băutură. Pentru a face acest lucru, trebuie să adaugi apă și să le mai fierbi încă câteva minute. Păstrează ceaiul de fasole la frigider.