Căderea părului este o problemă care poate afecta atât bărbații, cât și femeile și poate fi cauzată de o varietate de factori, de la modificări hormonale, la administrarea unor medicamente, din cauza intervențiilor chirurgicale sau factori precum stresul sau chiar din motive genetice.
Există multe persoane care sunt interesate să știe cum să oprească căderea părului cu remedii la domiciliu, existând un număr mare de opțiuni pentru a stopa această problemă.
Remedii la domiciliu pentru a opri căderea parului
Părul nostru este în mod constant reînnoit și zeci de fire de păr sunt pierdute în fiecare zi, lucru care nu ar trebui să fie neapărat îngrijorător. Trebuie să ne îngrijorăm doar dacă căderea părului este foarte intensă. Deși există diferite medicamente create pentru a face față căderii părului, acestea pot avea efecte secundare, așa că este de preferat să încercați următoarele remedii la domiciliu:
- Sucul de ceapă: Sucul de ceapă este unul dintre cele mai bune remedii împotriva alopeciei areata, după cum au arătat unele studii. În plus, este foarte ușor de utilizat, deoarece este suficient să aplicați pe scalp și să îl lăsați să acționeze timp de 30 de minute înainte de clătire. Ar trebui aplicat de două ori pe săptămână.
- Oțet de mere: Acesta este unul dintre cele mai bune remedii pentru combaterea căderii parului, un ingredient care favorizează echilibrul pH-ului scalpului, ajută la catifelarea parului și îi da strălucire. Pentru a-l folosi, trebuie diluat în apă călduță și aplicat pe scalp, lăsându-l să acționeze ca un balsam. Ulterior, trebuie clătit pentru a elimina mirosul.
- Suc de sfeclă: Bogat în potasiu, calciu, fosfor, proteine și vitaminele B și C, este perfect pentru îngrijirea părului și pentru a-l face mai puternic. În acest caz, frunzele de sfeclă roșie trebuie zdrobite și amestecate cu puțină henna pentru a crea o pastă care se va aplica pe scalp, lăsând-o să acționeze 20 de minute înainte de a clăti foarte bine.
- Uleiuri vegetale: Utilizarea uleiurilor vegetale precum uleiurile de măsline, migdale, cocos sau rozmarin sunt perfecte pentru a fi aplicate pe scalp, masând câteva minute pentru a le permite să pătrundă în el și astfel să hrănească părul.
- Ceai verde: Ceaiul verde este un antioxidant natural care este bogat în zinc și vitaminele A, B2 si C. Pentru a-l folosi, este suficient să prepari o cană de ceai verde și să o lași să se răcească înainte de a aplica pe păr, de două ori pe săptămână.
- Ginko biloba: Frunzele acestui arbore au numeroase beneficii medicinale, ceea ce a făcut ca acestea să fie folosite de mii de ani pentru a face față diferitelor afecțiuni, în principal legate de fluxul sanguin și creier. În acest caz, ele pot fi folosite ca remediu la domiciliu pentru promovarea microcirculației scalpului, favorizând aportul de nutrienți ai acestuia și ajutând la stoparea căderii părului stimulând în același timp creșterea acestuia. Trebuie luate între 60 și 140 mg de extract uscat de una sau două ori pe zi, potrivit 20minutos.es.
Sursa: DcNews.ro