Ionel Palăr este la primul mandat de membru CNA, după 16 ani în Parlamentul României între 2004 și 2020. Nu are nici un pic de experiență în presă. Ca mulți alți politicieni, vorbește frumos despre valori, familie și comunitate când e în campanie electorală. CV-ul lui însă arată o carieră politică cu rezultate foarte slabe, dar cu mai multe realizări în afacerile personale, și o colecție mică, dar interesantă de diplome.
Conform CV-ului, a obținut o licență în marketing de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, unde a fost student între 1991 și 1996. Tot în aceeași perioadă bifează primul job, director al unei firme cu sediul central în București (domnul Palăr ne-a transmis că de fapt doar coordona activitatea unui punct de lucru din Bacău) între 1994 și 2001.
Devine asociat și administrator la mai multe companii din Bacău începând cu 1996. Niciuna însă nu a avut activitate în audiovizual sau presă.
Începând de la 33 de ani a ocupat funcții politice, fiind consilier județean la Bacău și deputat în Parlamentul României. A schimbat 3 partide în carieră (Partidul Popular Român, Partidul Umanist fondat de Dan Voiculescu și Partidul Național Liberal), deși în CV nu îl mai trece decât pe ultimul.
Interesant e că în 2004, cu puțin timp înainte să fie ales deputat, a fost director de marketing la CET Bacău. Nu știm de ce avea nevoie compania de termoficare dintr-un oraș de provincie de marketing. Știm însă că salariul său a fost de 11.700 lei/lună, o sumă imensă pentru acea perioadă și de aproape 4 ori mai mare decât indemnizația pe care a primit-o în 2005 în Parlament.
Mai știm și că unul din punctele termice dezafectate ale CET a fost închiriat la începutul lui 2005 către firma LUXOR, unde domnul Palăr era și este asociat.
Ajuns deputat, în primul mandat domnul Palăr a reușit să vorbească doar 8 minute, a lipsit la 48% din voturile din Camera Deputaților și a fost coautor a doar 11 propuneri legislative promulgate. Doar atât a putut în 4 ani, între 2004 și 2008. Reușește însă în timpul liber să facă un master la Iași în 2007, la 300 de kilometri și 4 ore distanță de București. Bifează și celebrul Colegiu Național de Apărare în 2006 și Institutul Diplomatic Român în 2008.
După așa rezultate, e trecut pe listele PNL pentru parlamentare de încă 3 ori. A reușit cu mare greutate, abia în al patrulea mandat, să treacă pragul de 60 de minute vorbite în plen. Luând în calcul doar salariul de parlamentar (fără indemnizația de cazare, diurnă, sume forfetare etc.), domnul Palăr ne-a costat, în cel mai productiv mandat din cele patru (2016-2020), peste 9.200 lei/minut vorbit.
Fiecare alegător e liber să hotărască cât de bine ne-a apărat interesele un deputat care participa activ la dezbateri cel mult 15 minute pe an.
Domnul Palăr a participat la alegerile pentru șefia Consiliului Județean Bacău în 2020 din partea unei coaliții PNL-USR. A pierdut în fața candidatului PSD și astfel a rămas fără funcție.
PNL însă l-a propus și trimis la Consiliul Național al Audiovizualului. Afacerist și politician, domnul Palăr are tot atâta pregătire și experiență pentru CNA cât are un fizician pentru minerit.
Mai multe pe presshub.ro