Fabrica Csíki Sör reprezintă continuarea tradiției de fabricare a berii Ciuc. În noiembrie 2014, producția de Igazi Csíki Sör a început în fabrica construită pe locul fostei fabrici de amidon și băuturi spirtoase din Sânsimion cu hotărârea de a reînvia tradiția locală veche de secole de fabricare a berii artizanale. În 2016, a construit o nouă fabrică, multiplicându-și de patru ori capacitatea de producție. În 2015 și 2016, produsele sale au fost distinse cu premiul „Berea anului” la Festivalul berii de la Budavári.
Amplasată pe locul unei foste distilerii de alcool din Sânsimion, fabrica Csíki Sör“ a fost cumpărată de la o companie de insolvențe care vindea active ale fabricilor falimentare, unitatea de producție a fost finalizată în august 2014.
În afara de fabrica de bere de la Sânismion, Lénárd András derulează afaceri în energie, agricultură, imobiliare, construcții, în Ungaria și în România, sau turism. Are și investiții în tehnologie, prin compania Spider Drone Security, în criptomonede și este proprietarul celei mai mari ferme de iepuri în România. În 2017, afaceristul a intrat în intenția presei internaționale, după conflictul cu grupul olandez Heineken. Curtea de Apel Mureș a emis o sentință care interzicea comercializarea berii „Igazi Csíki Sör“ (în traducere „adevărata bere Ciuc”), produsă la Sânsimion. Decizia a fost luată după ce Heineken l-a acționat în judecată pe producătorul Csíki Sör pe motiv că folosește marca Ciuc, pe care o are în portofoliu, scrie NewMoney.ro. Într-un final, Csíki Sör și Heineken au ajuns la un consens.
De la zugrav în SUA, la „nu știu câți bani am, nu i-am numărat niciodată”
„Nu pot să vă spun ce avere am fiindcă nu mi-am numărat niciodată banii”, a declarat Lénárd, într-un interviu rar, pentru 24.hu. În 1996, a pbținut o viză pentru Statele Unite și a plecat la New York „cu 270 de dolari în buzunar”. Avea 18 ani și devenea zugrav în țara tuturor posibilităților. După doar un an, timp în care a sunat persoane cu nume maghiare pe care le scotea din Pagini Aurii pentru a găsi o gazdă și un loc de muncă, se lansa în afaceri și începea să vândă echipament sportiv. Urma să se întoarcă în România în 2001, cu un capital de 60.000 de dolari, bani pe care i-a investit, la început, în afaceri imobiliare.
„Fondatorul și proprietarul Lénárd Andras este adesea confundat cu frații săi gemeni, Bobby și Jockey. Asemănarea dintre ele este atât de mare, încât uneori nici măcar noi nu putem face distincția între ei“, a transmis compania în glumă în cazul unei interpelări a ziarului Libertatea.
Reținut în America pentru trafic de persoane
La 26 ianuarie 2001, el a fost arestat sub suspiciunea de trafic de persoane în SUA. Trei femei de origine maghiară, pe care el le-ar fi adus în țară, au fost depistate fără documente într-un bar de striptease din Potrivit portalului Maszol, a fost eliberat pe cauțiune, 35.000 de dolari. Fapta nu a fost considerată atât de gravă încât autoritățile americane să emită un mandat internațional de arestare împotriva lui Lénárd, iar numele lui nu a fost pe lista Interpol. Omul de afaceri a comis o infracțiune și prin neprezentarea în instanță, dar și termenul de prescripție este de 5 ani, conform legii statului New York privind traficul de persoane. Cu toate acestea, nu este clar ce s-ar întâmpla acum cu András Lénárd dacă ar vrea să intre în Statele Unite.
Este posibil ca activitățile mele să fi dat naștere unor proceduri legale, dar conștiința mea este la fel de limpede precum cristalul.
Citeşte întreaga ştire: Proprietarul miliardar al fabricii de bere Csíki Sör este îndrăgostit de o fostă Miss Ungaria, cu 17 ani mai tânără decât el. Reacția de toți banii a companiei din Harghita
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.