Ciobănescul Carpatin român, apreciat la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Reghin

Ciobănescul Carpatin român, apreciat la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Reghin

Conform Metodologiei de organizare a programului național,  „Școala altfel” este un „program național al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenței de învățare și a abilităților socio-emoționale în rândul copiilor preșcolari/elevilor. Cadrele didactice vor proiecta, testa și evalua abordări eficiente pentru dezvoltarea acestor competențe și abilități. Programul național „Școala altfel” oferă un spațiu de experimentare în care atât cadrele didactice, cât și elevii sunt încurajați să își manifeste creativitatea și să îmbine într-un mod atractiv teoria cu aplicațiile ei din viața de zi cu zi, învățarea cu preocupările individuale într-un context favorabil dezvoltării socio-emoționale”.

În acest sens, prof. Andreea Dumitrache, împreună cu conducerea Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Reghin a organizat în data de 18 octombrie o întâlnire cu Carpatin Club România. Elevii au avut ocazia să afle informații importante despre ciobănescul românesc carpatin, rasă omologată definitiv. Au socializat şi au petrecut câteva ore într-o atmosferă relaxantă, au putut admira frumoasele exemplare canine aflate în curtea liceului.

„Un element important în educarea acestor tineri minunați este expunerea lor la știința chinologică. Nu este suficient să ai un câine, ci trebuie să devii responsabil și să acționezi conștient în momentul în care ești stăpânul unui câine. În acest sens a venit ideea unui parteneriat între școala noastră și Carpatin Club România. Astfel, vom putea educa de la vârste fragede și forma niște viitori adulți responsabili și valoroși pentru Ciobănescul Carpatin Românesc. Eu însămi fiind crescătoare a acestei rase, am simțit nevoia implicării în promovarea acestei rase autentice românești”,  a declarat profesor Andreea Dumitrache.

La eveniment a fost prezent Vasile Inclezan, președintele clubului Carpatin Club România, cu ajutorul căruia s-a reușit omologarea acestei rase. „Ciobănescul Românesc Carpatin, prin evoluția ei se recomandă ca fiind o rasă endemică formată pe teritoriul României, cu precădere în zona munților Carpați, folosit pentru paza, apărarea și însoțirea turmei din cele mai vechi timpuri până astăzi. Este de asemenea recomandat pentru paza diferitelor obiective, acceptat frecvent ca fiind un câine ideal de companie sau agrement. Azi am încercat să le explic tinerilor că acest câine pentru cine îl cunoaște și a reușit să îl înțeleagă cu adevărat, este o stare de spirit, care nu te mai părăsește niciodată”, a declarat președintele clubului.

Imola Grama

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns