Autocisternă încărcată cu GPL ieșită parțial în afara părții carosabile, la ieșire din localitatea Leordeni, spre A3. Intervin pentru asigurarea de măsuri specifice prevenirii și stingerii incendiilor pompierii militari din cadrul Detasamentului de Pompieri Târgu Mureș.
Circulația este blocată pe ambele sensuri. În urma măsurătorilor efectuate de echipajele CBRN prezente la fața locului nu există scurgeri.
Foto: Facebook si ISU MUREȘ
Având în vedere fenomenele meteo care reduc vizibilitatea şi aderenţa părţii carosabile, poliţiştii mureșeni recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteza adaptată continuu particularităţilor meteo, de drum şi trafic.
Totodată, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă, pentru a reduce riscul producerii unor evenimente rutiere.
Acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie sau ninsoare, pentru o bună vizibilitate!
Echipați autovehiculul cu anvelope corespunzătoare anotimpului rece, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei fiind obligatorie echiparea acestora cu anvelope de iarnă.
Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil umed, acoperit cu polei, zăpadă sau gheaţă) și evitați acționarea bruscă a mecanismelor de direcție și frânare, folosind cu precădere frâna de motor.
Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi, sau 50 km/h în afara acestora, atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.
Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă despre condiţiile meteo şi starea drumurilor!
De asemenea, efectele oboselii la volan sunt extreme de periculoase, fiind comparabile cu cele ale consumului de alcool, întrucât este încetinit timpul de reacție și scade gradul de concentrare.
Pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan, polițiștii vă recomandă:
- la primele semne de oboseală întrerupe-ți deplasarea, parcați autovehiculul într-un loc sigur și odihniți-vă până la refacerea capacităților psiho-fizice necesare conducerii în siguranță;
- înainte de a pleca la drum odihniți-vă cel puțin opt ore;
- faceți o pauză la fiecare 2 ore de condus sau la 160 de kilometri parcurși;
- atunci când parcurgeți distanțe lungi, călătoriți, pe cât posibil, cu un partener care să vă observe semnele de oboseală sau, după caz, să vă preia locul.
Conduceți prudent! Siguranța dumneavostră este prioritară!
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.