Comisia Națională UNESCO, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” Reghin au organizat, în data de 29 martie, începând cu ora 9,00, Concursul Memorial de Matematică „Geller David”, ediția a XV-a.
Evenimentul a debutat cu deschiderea festivă. Între orele 9,30-11,30 s-a desfășurat concursul propriu-zis, urmând corectarea lucrărilor, iar în cele din urmă, la ora 15,00, s-a desfășurat festivitatea de premiere și închiderea concursului.
Din comisia de organizare au făcut parte primarul Reghinului, ec. Maria Precup, prof. Macarie Ioan, inspector școlar general al IȘJ Mureș, prof. Mihaela Cojocnean, inspector de matematică la IȘJ Mureș, Federația Comunității Evreiești din București, Tîrgu Mureș și Scoția, prof. Jan Timuș, director al Școlii Gimnaziale „Al. Ceușianu” Reghin, prof. Dénes József, director adjunct al Școlii Gimnaziale „Al. Ceușianu” Reghin, prof. Gabor Ioana și prof. Atănăsoaie Elena Gabriela, al aceleiași școli.
„În urmă cu doi ani, doamna profesoară Carmen Niculescu, inițiatorul acestui concurs, s-a gândit să predea ștafeta tinerei generații. Așa că eu, împreună cu doamna Gabriela Atănăsoaie „ne-am înhămat” la acest lucru, bineînțeles, ajutate fiind de doamna Niculescu. Vreau să-i mulțumesc pe această cale pentru încrederea pe care ne-a acordat-o. Totodată vreau să mulțumesc Primăriei Reghin, doamnei primar și domnului viceprimar care și de acestă dată ne-au sprijit în buna organizare a acestui concurs. Nu în ultimul rând, domnilor directori care au fost și sunt alături de cadrele didactice implicate în toate activitățile școlii noastre”, a declarat prof. Ioana Gabor.
Cea de-a 15-a ediție a concursului internațional de matematică a reunit în acest an 150 de elevi din țară și 70 din străinătate. Concurează elevi de clasele V-VIII din România, Republica Moldova, Ungaria, iar ca o noutate pentru acest an, Grecia. Pe platforma on-line a fost prezentă Olanda.
Pe parcursul celor 3 zile, de când elevii au sosit la Reghin, în timpul liber s-au organziat pentru ei excursii, pentru a avea ocazia să cunoască frumusețile locurilor, obiceiurile și tradiția poporului român.
Ei vor pleca acasă nu doar cu amintiri plăcute, ci și cu diplome de participare, premii în bani, aplauzele și aprecierea colegilor și a profesorilor.
Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” este singura școală din județul Mureș asociată UNESCO. În acest an, cu ocazia Zilelor Școlii, reprezentantul UNESCO, expertul Lucreția Băluță va fi prezentă la Reghin, când într-un cadru festiv se va monta sigla UNESCO pe frontispiciul școlii.
Imola Grama
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.