E.ON Energie România continuă să fie aproape de comunitățile locale prin intermediul proiectului „Energie în școlile copilăriei”, derulat începând cu anul 2012. În acest an, opt unități de învățământ din județele Iași, Bacău, Neamț, Suceava, Cluj, Timiș și Mureș vor avea condiții mai bune de studiu, urmare a înlocuirii sistemului de iluminat cu unul modern, bazat pe tehnologie led.
Astfel, peste 3.000 de elevi vor putea să se bucure de atmosfera prietenoasă din sălile de clasă unde lumina dată de noul sistem de iluminat se apropie cât mai mult de cea naturală. Totodată, copiii vor putea să își îmbunătățească performanțele școlare, studiile relevând faptul că o lumină de calitate crește nivelul de concentrare și înțelegere a informațiilor.
În plus, sistemele de iluminat bazate pe tehnologie led duc la scăderea facturii la energie șicontribuie la reducerea emisiilor de CO2.
“Am ajuns până acum, cu acest proiect, în săli de clasă unde studiază zeci de mii de copii. Ne dorim să continuăm deoarece copiii merită să fie susținuți în eforturile lor de a fi mai buni la școală”, spune Claudia Griech, directorul general al E.ON Energie România.
Până în prezent, E.ON a investit peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu şi eficientizarea consumului de energie prin iluminarea bazată pe tehnologie led a sălilor de clasă. Programul a acoperit 63 de unități școlare din 18 județe, având circa 40.000 de elevi și profesori drept beneficiari direcți. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led.
Corpurile de iluminat cu tehnologie led aduc o economie semnificativă de electricitate pentru iluminat, ceea ce înseamnă facturi mai mici la energia electrică pentru beneficiari. Mai mult, iluminatul cu led are o durată de viaţă superioară faţă de sistemele clasice, între 50.000 şi 100.000 de ore de funcţionare, şi o luminozitate de calitate, respectiv 98% din cea naturală.
Începând cu anul 2005, E.ON România a susţinut cu 15 milioane euro numeroase proiecte de responsabilitate socială în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea, numărul total al beneficiarilor acestor iniţiative ridicându-se la aproximativ 322.500.
Numai în domeniul educaţiei au fost derulate proiecte de peste 7 milioane euro, de acestea beneficiind aproximativ 210.000 de copii.
Notă pentru editor:
Unităţile şcolare incluse în proiectul Energie în şcolile copilăriei 2021 sunt:
Școala Primară Țepoaia, Jud. Bacău
Școala Gimnazială Cârjoaia, jud. Iași
Școala Gimnazială Păstrăveni, Grădinița Păstrăveni, Școala Gimnazială nr. 1 Rădeni și Școala Primară nr. 2 Rădeni (arondate Școlii Păstrăveni), jud. Neamț
Școala Gimnazială „Dimitrie Gusti”, jud. Suceava
Şcoala Gimnazială „Victor Jinga” Sighișoara, jud. Mureș
Școala Gimnazială Iernut, jud. Mureș
Școala Gimnazială Gheorghe Șincai Florești (include grădinița), jud Cluj
Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” Timișoara, jud. Timiș.
Despre E.ON Energie România
E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 16 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.