Palatul Culturii din Târgu Mureș va găzdui, în perioada 26-28 aprilie, Conferința ANBPR BiblioPublica 2012, cu tema Impactul transformator al bibliotecii publice în comunitate. Deschisă tuturor celor interesați de domeniul biblioteconomic, dar și celor care intuiesc rolul și implicațiile instituției de bibliotecă în evoluția comunității, această ediție se anunță a fi cel mai important eveniment de profil al acestui an.
„Asociația noastră investește mare parte din eforturile sale organizaționale în consolidarea relației bibliotecă-utilizatori. Prin calitatea serviciilor, calificarea personalului bibliotecar și valențele complexe ale muncii noastre, transformările benefice influențează, însă, în mod favorabil comunitatea, în ansamblul său. În plus, prin impulsul dat dezvoltării bibliotecilor de programul Biblionet, acestea au redevenit o pârghie importantă în extinderea progresului cultural, tehnologic și social”, a declarat Doina Popa, Președintele ANBPR.
Ca în fiecare an, luna aprilie reprezintă pentru bibliotecarii români un adevărat festival de manifestări profesionale prilejuite de Ziua Bibliotecarului, sărbătorită în data de 23 Aprilie, precum și Săptămânii Naționale a Bibliotecarilor. Conferința de la Târgu Mureș încununează, simbolic, această suită de evenimente.
„La această ediție a Conferinței BiblioPublica aducem în discuție importanța bibliotecilor în procesul dezvoltării comunitare, precum și instrumentele prin care putem valorifica mai eficient potențialul și infrastructura acestora. Există mai multe perspective – toate la fel de interesante – în care biblioteca publică poate genera schimbare și evoluție la nivelul comunității. Specialiștii noștri, prezenți la eveniment, precum și invitații de peste hotare vor dezbate și fundamenta fiecare dintre aceste idei de implicare”, a declarat Ioana Crihană, Directorul Executiv al ANBPR.
Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) este cea mai reprezentativă organizaţie profesională a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Raţiunea de a fi a acestei organizaţii este aceea de a coagula, într-o formă de asociere pe plan naţional, aşteptările, nevoile şi interesele celor care, prin profesie, preocupări şi atribuţii susţin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei şi a ştiinţelor informării şi documentării.
Sursa: Biblioteca Județeană Mureș