Subconștientul și fericirea se intitulează conferința susținută de prof.univ.dr. Dumitru Constantin Dulcan, în dialog cu Florentina Fântânaru care va avea loc sâmbătă 11 mai de la ora 19 la Palatul Culturii, din Târgu Mureș.
Până la urmă, ce este fericirea? Care este relația dintre subconștient, conștiință și starea de bine?. Cum putem atinge o stare mentală și emoțională în care să ne fie bine? Despre toate acestea va vorbi profesorul Dumitru Constantin Dulcan, în dialog cu Florentina Fântânaru, într-o abordare neconvențională despre echilibrul mental și starea de fericire.
Prof. univ. dr. DUMITRU CONSTANTIN-DULCAN
A fost Şeful Catedrei de Neurologie a Spitalului Militar Central şi Şeful Catedrei de Neurologie şi Neuropsihosomatică a Universităţii „Titu Maiorescu” Bucureşti. Are specializări în Neurologie și Psihiatrie și competenţe în explorări neurofiziologice EEG, EMG, PE, terapia durerii. Este doctor în ştiinţe medicale, cu participări la evenimente medicale în Beijing, Roma, Berlin, Paris, Marsilia, Geneva, Istanbul, Viena, Minneapolis, Londra, Toronto, Sydney, Bangkok, Madrid, Lisabona, Florenţa, Moscova, Rhodos, Nisa, Geneva. Membru al Societăţii Române de Neurologie, al Organizaţiei Internaţionale de Cercetare a Creierului (IBRO), al Societăţii Române de Psihiatrie, al Societăţii Române de Acupunctură, al Ligii Române pentru Sănătate Mentală, al Societăţii Române de Neuropsihoendocrinologie, al Societăţii Medicilor Scriitori şi Publicişti din România şi din Străinătate şi a numeroase societăţi ştiinţifice naţionale şi internaţionale. Doctor Honoris Causa al Universităţii din Piteşti.
A elaborat ca autor unic sau coautor o serie de lucrări de specialitate, dar este cunoscut și pentru lucrările cu conţinut eseistic şi filosofic. Este coordonatorul colecţiei Noua Spiritualitate din cadrul Editurii Şcoala Ardeleană din Cluj-Napoca.
Este posesorul a patru brevete de invenţii de uz medical și a participat la studii clinice internaţionale ca investigator principal. A publicat peste 300 de studii, comunicate la congrese şi simpozioane naţionale şi internaţionale (peste 100 de participări), incluse în volume colective ori apărute în reviste de specialitate.
A fost distins cu Premiul pentru filosofie „Vasile Conta” al Academiei Române, Ordinul Naţional „Steaua României” în gradul de Comandor, Premiul literar „George Florin Cozma”, Premiul Belgiei pentru critica literară la opera lui Maurice Carême, Premiul „Ştefan Odobleja” al revistei Observatorul military, Ordinul „Meritul Sanitar” în gradul de Ofiţer, Diploma Salonului de Carte Universitară a Editurii Universitare „Carol Davila” Premiul de Excelenţă pentru lucrarea În căutarea sensului pierdut acordat de Societatea Business Press, Premiul „Constantin Noica” pentru lucrarea Inteligenţa Materiei, acordat de Academia Oamenilor de Ştiinţă, Premiul „Cartea care dăinuie”, în cadrul Festivalului de Carte Transilvania, Cluj-Napoca, Medalia de Excelenţă „Goldability” pentru promovarea ştiinţei spiritualităţii, Premiul de Excelenţă în Medicina Militară. A fost nominalizat între cei „100 de români pentru istoria lumii”, în cadrul unui proiect Radio România și a obținut Premiul Revistei Cronica Timpului, sub egida Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.