Lucrările la investiţia ”Parc Auto pentru Sporturi cu Motor – Transilvania Motor Ring”, în valoare totală de peste 58,1 milioane de lei, vor fi recepţionate săptămâna viitoare, a anunţat, sâmbătă, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, la conferinţa de presă din debutul primei etape a Campionatului Naţional de Super Rally şi de Time Attack, de la Târgu Mureş.
Potrivit preşedintelui CJ Mureş, circuitul a fost vizitat în premieră, în urmă cu o zi, de către piloţii înscrişi la prima etapă a Campionatului Naţional de Super Rally şi a Campionatului Naţional de Time Attack, care se desfăşoară la Târgu Mureş.
Proiectul, în valoarea totală de 58.136.243,07 lei, a fost finanţat în mare parte prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, însă în urma întârzierii lucrărilor din cauza constructorului, care a fost evacuat de pe şantier după un proces în instanţă, a trebuit finalizat din fonduri proprii ale administraţiei judeţene.
Consiliul Judeţean Mureş a reluat lucrările la cel mai amplu proiect al său, „Parc Auto pentru Sporturi cu Motor – Transilvania Motor Ring”, în luna februarie 2017, după aproape patru ani de la întreruperea acestora, fapt ce a dus la pierderea unei părţi din finanţarea europeană din cauza neonorării contractului de către câştigătorul iniţial al licitaţiei.
Consiliul Judeţean Mureş s-a judecat timp de doi ani pentru evacuarea constructorului italian Cooperativa Edile Appennino SCRL de pe amplasamentul lucrărilor de investiţii „Parc Auto pentru Sporturi cu Motor – Transilvania Motor Ring”, însă între timp a pierdut aproape jumătate din finanţarea europeană. Pentru ca banii europeni să nu fie restituiţi, CJ Mureş a decis continuarea lucrării din fonduri proprii, alocând suma de 20.998.354,34 lei fără TVA.
„Transilvania Motor Ring” este proiectat pentru o suprafaţă de peste 50 de hectare şi este prevăzut cu un circuit de viteză de peste 3,5 kilometri, cu sistem de cronometraj, control concurs şi punct de informare, o clădire centrală cu spaţii pentru oficiali şi presă, boxe duble, tribune, restaurante, depozite, parcări, dar şi spaţii de lucru pentru echipe.
Conform estimărilor, „Transilvania Motor Ring”, care este proiectat după modelul Hungaroring, circuitul de Formula 1 din Ungaria, dar la dimensiuni mai reduse, ar urma să creeze 35 de locuri de muncă permanente, peste 180 pe termen scurt şi va aduce în judeţ circa 10.000 de turişti. AGERPRES
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.