Contract de telemuncă: Ce va conține în plus față de un contract obișnuit de muncă
Contract de telemuncă: Ce va conține în plus față de un contract obișnuit de muncă

Contract de telemuncă: Ce va conține în plus față de un contract obișnuit de muncă

Vor exista zece elemente obligatorii pentru contractele de muncă încheiate cu telesalariați, potrivit proiectului de lege care va introduce curând regimul telemuncii în România, în premieră. Regulile de încheiere și modificare ale unui contract de muncă nu se vor modifica, sursa de inspirație legislativă fiind tot Codul muncii, dar omiterea uneia dintre acele zece clauze specifice telemuncii va putea să-i aducă angajatorului amenzi de mii de lei.

Telemunca va presupune o nouă modalitate de organizare a muncii: în loc să vină la birou, telesalariatul va lucra din altă parte, folosindu-se de tehnologie – de acasă, de exemplu. Legiferarea telemuncii se apropie cu pași repezi de punctul final – intrarea în vigoare a Proiectului de lege privind reglementarea activității de telemuncă, tot ce mai lipsește pentru asta fiind aprobarea prin decret de către șeful statului și publicarea legii în Monitorul Oficial.

Ca să vorbim de telemuncă așa cum prevede acest proiect legislativ, trebuie să nu scăpăm din vedere că aceasta va presupune ca între salariat și angajator să existe un contract de muncă special adaptat pentru telemuncă, adică conținând anumite clauze specifice. Dacă se va modifica un contract de muncă deja existent, făcându-se un act adițional, aceste clauze vor trebui cuprinse obligatoriu în act, scrie în proiect.

Mai exact, citește aici care sunt elementele obligatorii dintr-un contract de telemuncă.

 

Sursa: avocat.net

Atenție! Proiectul de lege privind telemunca NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.