„Balneoterapia şi Balneologia moleculară – îmbătrânirea sănătoasă şi activă” este tema ediţiei din acest an a Şcolii Naţionale de Vară de Balneologie ce va avea loc în perioada 17-19 iulie la Băile Tuşnad, Covasna şi Băile Csiszar-Balvanyos.
Evenimentul, ajuns la cea de-a treia ediţie, se adresează studenţilor, medicilor şi rezidenţilor, masteranzilor, cercetătorilor, fizioterapeuţilor şi kinetoterapeuţilor, iar cei care doresc să participe se pot înscrie până pe 4 iulie.
„România dispune de o mare diversitate de resurse naturale balneare în majoritatea staţiunilor din ţara noastră, în prezent există programe terapeutice de recuperare medicală pentru un spectru foarte larg de afecţiuni cronice. Aceste resurse au fost analizate şi studiate în decursul timpului din punct de vedere mineralologic, fizico-chimic, microbiologic şi farmacodinamic. Formarea profesională continuă a devenit esenţială odată cu modernizarea bazelor de tratament din staţiunile balneare, de asemenea au fost identificate noi competenţe necesare în conformitate cu introducerea de noi tehnologii de valorificare a resurselor balneare (echipamente, proceduri) şi a soluţiilor digitale în domeniul balneologiei. Şcoala de vară va oferi oportunitatea de a învăţa, de a experimenta, alături de specialişti în domeniul balneologiei şi recuperare medicală din staţiunile balneare, dar şi de alţi specialişti, dar şi noi abordări în recuperarea medicală (…) Şcoala de vară va combină educaţia teoretică şi practică în domeniul recuperării medicale , prin cursuri dedicate celor înscrişi , dar şi prin organizarea de ateliere interactive”, menţionează organizatorii pe site-ul https://balneologietransilvania.ro, unde pot fi găsite şi alte detalii legate de eveniment.
Şcoala Naţională de Vară de Balneologie este organizată şi coordonată de către conf. univ. dr. Gabriela Dogaru, preşedinta Asociaţiei Române de Balneologie-Filiala Cluj, Universitarea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu ” din Cluj – Napoca”, în colaborare cu Clusterul Regional Balneoturistic Transylvania, Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România şi unităţi balneare partenere din Tuşnad, Covasna şi Balvanyos. AGERPRES