Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii, ca şi când aţi fi în sala de spectacol, şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.
În zilele de luni şi vineri, de la ora 20.30, vă propunem câte o producţie din stagiunile trecute care, prin intermediul internetului şi al dumneavoastră, continuă să fie vie şi relevantă.
Vineri, 15 mai, vă aşteptăm pe canalul de YouTube al Companiei (https://www.youtube.com/channel/UCyxzwhJj5ZiGWMc_–fY20Q) să vizionaţi „Crize“ de Mihai Ignat, în regia lui Aleksandar Ivanovski.
„Crize“ este o comedie romantică ce vorbește cu umor şi francheţe despre relația de cuplu în toate ipostazele ei.
„Crize sau Încă o poveste de dragoste“ (titlul original), cel mai cunoscut şi mai jucat text al lui Mihai Ignat, a fost nominalizat în 2003 la “International RadioPlaywriting Competition 2003”, concurs al BBC World Service precum și la concursul UNITER „Cea mai bună piesă românească a anului 2003“.
Regizorul spectacolului „Crize“, Aleksandar Ivanovski, a absolvit școala de regie din Skopje. A montat spectacole în Germania, Slovacia, România, Ungaria și Macedonia. Împreună cu scenograful Cosmin Ardeleanu, coregraful Ervin Ruszuly și, bineînțeles, actorii Companiei „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Național Târgu-Mureș, Aleksandar Ivanovski vă propune o versiune provocatoare și incitantă a „Crizelor“ lui Mihai Ignat.
Din distribuţie fac parte: Ion Vântu, Rareș Budileanu şi Alexandru-Andrei Chiran (Ei) şi Delia Martin, Anca Loghin, Georgiana Ghergu şi Mihaela Mihai (Ele).
Regia artistică a fost semnată de Aleksandar Ivanovski, decorul și costumele au fost realizate de Cosmin Ardeleanu, muzica a fost compusă de Sashko Kostov, regia tehnică a fost asigurată de Stelian Chițacu, iar sufleur a fost Dana Arțuche.
Premiera spectacolului a avut loc pe 22 aprilie 2015.
Despre „Crize“, în presă:
„Crize… de toate felurile. Încă o poveste de dragoste, a fost intenţia autorului. În ce mă priveşte am văzut omul modern, aflat într-o serioasă criză existenţială. Presupun că aici băteau apropo şi vaporaşele de hârtie împrăştiate pe scenă. Omul precum acestea, în voia curenţilor. Neavizatul ar putea crede că piesa este o tragedie în toată regula. Este mai degrabă un joc de-a râsu-plânsu, cu multe replici spumoase. Un experiment cel puţin interesant al tinerei trupe de realizatori, adresat nu doar celor foarte tineri.“ (Edith Veres – Zi de zi)
„Crizele Teatrului Naţional din Târgu-Mureş au dovedit că definiţiei omului comun îi scapă un singur lucru: egoismul, deorece criza unui individ implică, în mod indirect, şi sensibilitatea altor persoane, a celor din jur. Mai ales într-o relaţie de cuplu. Iar piesa lui Mihai Ignat pune punctul exact pe acest „i“ metaforic. Piesa vorbeşte despre o pereche de îndrăgostiţi aflată în diferite situaţii, în diferite perioade ale relaţiei, în diferite puncte culminante – aşa numite crize – din care scăparea pretinde mereu sfâșierea sufletului.“ (Soós Edina, student-teatrolog, anul III)
Pe această cale vă invităm să vă abonați la canalul nostru de YouTube pentru a primi notificări despre noi conținuturi.
P.R. Marketing
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.