Indiferent de vârsta pe care copilul o are, acestuia îi trebuie propriul spațiu, fiindcă, de la cele mai fragede vârste, micuțul trebuie să se acomodeze într-un mediu familial, confortabil și care să răspundă necesităților sale.
Oricât de tentant ar fi să-ți lași copilul să doarmă cu tine în patul matrimonial, psihologii recomandă exact contrariul și vin în susținerea recomandărilor lor cu o serie importantă de argumente care te vor convinge de faptul că e nevoie să îi oferi acestuia propriul locșor de odihnă.
Cel mai important argument adus de specialiști este acela că un pătuț creat special pentru copii este adaptat nevoilor și cerințelor optime de creștere, în funcție de vârsta și dimensiunile acestuia.
Saltelele, dar și proiectarea patului pentru copii se face după niște algoritmi de specialitate, care îi permit micuțului să se simtă confortabil dar, mai ales, să fie în siguranță în pătuțul lui. Vorbim despre o siguranță a faptului că poate fi protejat de căzături, dar și despre o siguranță medicală, deoarece materialele concepute pentru astfel de paturi sunt de cea mai bună calitate și sunt înlăturate elementele care ar putea dăuna în vreun fel securității copilului.
Iată patru pași simpli care te vor ajuta să găsești patuțul ideal
1. Pătuțul trebuie ales în funcție de elementele de siguranță
Părinții bine informați cunosc faptul că cele mai bune pătuțuri pentru bebeluși sunt acelea care pun siguranța pe primul loc. Dincolo de elementele de ordin estetic, în primele săptămâni și luni de viață, copilul trebuie să fie protejat, pentru că, la această vârstă, există riscul să se rostogolească și să se rănească involuntar.
Prin urmare, alegerea patului trebuie să se facă astfel încât șansele unor astfel de accidente neplăcute să fie reduse la minimum. Intra pe Babyneeds.ro si gaseste cele mai frumoase modele.
2. Ține cont de dimensiunile camerei unde va fi amplasat
Pătuțul trebuie ales în funcție de dimensiunile camerei unde acesta va fi amplasat. Dacă spațiul este generos, atunci există numeroase variante disponibile pe piață, iar alegerea este mult mai ușoară.
Dar trebuie să știi că, nici în situația în care nu dispui de mult spațiu nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece există pătuțuri extensibile, pliabile. Acestea pot fi de mare folos într-o locuință de dimensiuni reduse, în care disponibilitatea spațiului este cea mai mare problemă.
3. Materialul trebuie să fie cât mai rezistent
Părinții trebuie să știe că materialul din care este confecționat pătuțul reprezintă un element central în jurul căruia trebuie să se orienteze decizia de cumpărare. Deși un pătuț din plastic poate fi mai atrăgător din punct de vedere vizual, trebuie să te asiguri de faptul că acesta oferă stabilitatea și rezistența necesare.
Nu uita că micuțul se dezvoltă cu repeziciune și ia în greutate de la o săptămână la alta. Trebuie să te asiguri că pătuțul nu se va rupe și îți va fi util o perioadă cât mai îndelungată. Prin urmare, alege calitatea și rezistența.
Din fericire, nu e nevoie să faci un compromis în privința design-ului, deoarece pe piață există o paletă foarte diversificată de opțiuni, pentru absolut toate materialele din care pătuțurile sunt confecționate. Trebuie doar să alegi cu multă grijă aceste pătuțuri pentru copii, în funcție de propriile necesități.
4. Alege culori neutre
Atunci când decorezi camera copilului unde va fi amplasat pătuțul optează pentru niște culori neutre. Culorile pastelate pot fi o alegere deosebit de inspirată.
De ce? Pentru că, în timp, e posibil să dorești să schimbi culoarea pereților sau anumite elemente de decor, deoarece copilul se va plictisi repede de ele și vei dori să-i menții atenția captivată cât mai mult timp.
Prin urmare, un cărucior în culori neutre va fi foarte versatil și ușor de adaptat unui nou decor, fără să fie nevoie să îl înlocuiești și să faci o cheltuială suplimentară din bugetul familiei, dacă acest lucru nu se impune cu adevărat.
În concluzie, nu uita că alegerea unui pătuț trebuie făcută luând în calcul faptul că micuțul se dezvoltă rapid și are nevoie, mai presus decât de un aspect interesant, de siguranță și
confort.
Sursă foto: pixabay.com