Cum facem? Aceasta-i întrebarea în handbalul CS Olimpic

Cum facem? Aceasta-i întrebarea în handbalul CS Olimpic

O postare pe pagina de socializare a vicepreşedintelui -antrenor al CS Olimpic Tîrgu Mureş, prof. Claudiu Evi se încheie cu întrebarea: „cum facem?” Întrebarea se referă la găsirea soluţiei pentru asigurarea unei săli de antrenamente la handbal, pentru că după schimbarea directorului la şcoala unde închiriaseră sala până acum, nu prea mai au acces.

Să vedem ce se spune în postare.

Prof. Claudiu Evi este antrenor la CS Olimpic, club ce numără 150 de sportivi  dintre care 90 sunt legitimaţi la Federaţia Română de Handbal. Clubul are mai multe grupe care se antrenează în general între 8 şi 20 de ore pe lună. Grupele de Junioare 1,2,3 şi 4 au între 2 şi 5 antrenamente pe săptămână, iar împreună cu grupa de Minihandbal care are 2 ore de antrenamente pe sătămână, se ajunge la 75 ore  de antrenamente pe lună.

Banii, banii...

Problema a apărut din cauza banilor. Taxa de acces pentru o oră este 128 de lei, din care 43 de lei costă plata utilităţilor, restul constituie venituri pentru şcoala.

Începând din 2009 având acordul conducerii şcoliinu s-a plătit decât suma hotărâte de Consliliul Local pentru utilităţi, adică 43 de lei. Ca o compensaţie au plătiot mobilierul din sala profesorală, au pus plase, au reparat porţile în sala de sport, au cumpărat lavanil pentru vestiare, pentru şcoală etc, se arată în postare.

Schimbarea la faţă

În septembrie s-a schimbat conducerea şcolii, iar în decembrie li s-a prezentat o notă prin care li se solicita plata integrală a tarfului pe perioada septembrie-decembrie-perioadă în care handbaliştii şi-au continuat antrenamentele neavâţnd un nou contract semnat cu direcţiunea şcolii. „Ni s-a interzis accesul în sală până la achitarea sumei  şi semnarea unui contract la noul preţ”, notează prof. Claudiu Evi, explicând că „dacă acceptăm acest tarif, chiria sălii creşte cu vreo 5.000 lei lunar.”

Neinduplecată rămâne directoarea

„Am fost întotdeauna transparenți si toate acțiunile noastre au avut ca scop asigurarea unui mediu propice pentru desfășurarea activității handbalistice la toate nivelurile, de la inițiere pana la performanța”, continuă antrenorul, de aceea „am încercat in nenumărate rânduri să-i explicăm situația doamnei directoare şi chiar să negociem un tarif mai mic, dat fiind numărul mare de ore închiriate lunar si faptul că mulţi sportivi sunt elevi ai şcolii conduse de dânsa, dar ne-am lovit de refuzurile categorice ale acesteia. Ulterior, am expus situația reprezentanților primăriei. Au încercat să discute la școală, dar nu au reuşit să o înduplece pe doamna de chimie, zic ei. În oraș, cluburile sportive au tarife diferențiate in funcție de relațiile pe care le au: unii plătesc utilități, alții şi câte puțin din chirie si iarăşi alţii, integral. După influența şi după susținerea politică”, afirmă antrenorul.

Ce facem?

Pe doamna director n-o interesează „afacerea” Olimpic, antrenorul nu poate şi nu vrea să ceară atâţia bani de la copii pentru a chiria o sală de sport, iar politicul nefiind implicat, nu prea  ştiu cum vor mai juca handbal în condiţii decente în Tîrgu Mureş.

De aici întrebarea: Cum facem ?

EM

Sursa facebook

Lasă un răspuns