Majoritatea femeilor visează la o nuntă ca-n povești, dar, uneori, bugetul necesar le depășește așteptările. Multe cupluri renunță pentru că nu au toți banii disponibili pentru eveniment, iar furnizorii de servicii, de obicei, nu pot fi plătiți în rate. Totuși, planificarea nunții de vis nu trebuie să fie un proces costisitor și stresant. Cu un pic de creativitate și organizare, poți avea o nuntă frumoasă și memorabilă fără să-ți golești conturile bancare. Iată câteva sfaturi despre cum să-ți faci nunta cu minim de efort financiar.
Stabilirea unui buget realist
Primul pas în planificarea unei nunți economice este setarea unui buget pe care să îl puteți susține. Ca să poți face acest lucru, în primul rând, trebuie să decideți ce vă doriți cel mai mult să aveți la nunta voastră și să prioritizați cheltuielile. După ce ați socotit costurile, dacă nu aveți toată suma necesară, nu trebuie să disperați. Puteți opta pentru un card de credit care vă va permite accesul la bani imediat și vă va aduce și bani înapoi la toate plățile online sau cu cardul.
Alegerea datei și a locației
Data și locația pot influența semnificativ costurile nunții. Dacă decideți să faceți nunta în sezonul de vârf, vara și la începutul toamnei, veți avea costuri mai mari. Însă, o nuntă făcută în extra-sezon, primăvara sau spre final de toamnă, vă va aduce o economie semnificativă în buget. De obicei, locațiile sunt libere în afara sezonului și se pot închiria cu un cost mai mic. De asemenea, în timpul săptămânii este mai ieftin să organizați evenimentul, decât în zilele de weekend. Căutați o locație care are costuri de închiriere mai mici și care permite aducerea propriului catering și a decorului.
Optați pentru un număr mai mic de invitați
În zilele noastre, nunțile restrânse sunt mai apreciate decât cele cu peste 100 de persoane. Numărul de invitați poate avea un impact major asupra bugetului. În acest sens, limitați lista invitaților la prieteni apropiați și familie. O nuntă intimă va fi mai economică și mai frumoasă.
Evitați costurile extra de organizare
De ce să alegeți un wedding planner, care îți va solicita o taxă de organizare substanțială, când vă puteți organiza singuri un eveniment restrâns? Mai mult decât atât, anumite elemente ale nunții pot fi realizate manual, economisind astfel bani. Invitațiile, decorațiunile, și chiar buchetul miresei pot fi realizate acasă. Astfel, veți evita multe costuri ale serviciilor.
Împrumutați sau închiriați, în loc să cumpărați
De obicei, costurile de închiriere ale unor obiecte de decor sau vestimentație de eveniment, sunt mult mai mici față de situația în care ar trebui să le cumpărați. Rochia de mireasă, costumele pentru domnișoarele de onoare, chiar decorul pot fi închiriate la o fracțiune din prețul de achiziție. Sau mai există situația în care poți împrumuta articole de la prieteni sau familie. Dacă, totuși, vrei să cumperi anumite lucruri care să îți rămână amintire de la nuntă, dar ai depăși deja bugetul, poți deschide un cont bancar online și folosi opțiunile de creditare online, disponibile imediat.
Alegeți inteligent meniurile
La orice eveniment, cele mai ridicate costuri sunt cele cu mâncarea și băuturile. În loc să alegeți un meniu sofisticat, care e posibil să nu placă tuturor, oferiți invitaților un meniu simplu, dar gustos, și optați pentru băuturi locale în locul celor importate. Astfel, mergeți la sigur în ceea ce privește preferințele invitaților și economisiți și bani. De asemenea, luați în calcul varianta unui bufet în locul meniului prestabilit cu servire la masă. Bufetul este mai economic și oferă și o gamă mai variată de mâncăruri.
Planificarea unei nunți economice necesită un strop de creativitate și flexibilitate în alegeri, însă rezultatul va fi la fel de frumos ca la o nuntă scumpă. Folosind aceste trucuri de organizare, puteți avea nunta visurilor voastre fără să depășeșiți bugetul.