Prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a convocat astăzi un comandament de lucru pe şantierul autostrăzii Tîrgu Mureş – Ogra – Câmpia Turzii, pentru a verifica stadiul lucrărilor şi pentru o monitorizare a dificultăţilor întâmpinate de constructori.
Au fost prezenţi reprezentanţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ai constructorilor şi consultanţilor, şi ai Inspectoratului Judeţean în Construcţii Mureş.
Lucrările se derulează pe tot traseul autostrăzii, urmând ca, în perioada imediat următoare, să demareze procedurile pentru recepţia lucrărilor finalizate.
Tronsonul de autostradă care leagă oraşul Ungheni de Cheţani a fost împărţit pe 3 loturi de lucrări, iar lucrările se prezintă după cum urmează:
Lotul 1, pe porţiunea cuprinsă între Ungheni şi Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri, este finalizat în proporţie de 93%;
Lotul 2, pe porţiunea cuprinsă între Ogra şi Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri, este finalizat în proporţie de 100%;
Lotul 3, pe porţiunea între Iernut şi Cheţani, având o lungime de 17,9 kilometri, este finalizat în proporţie de 57,8%.
Porţiunea de autostradă cuprinsă între Cheţani şi Câmpia Turzii este realizată în proporţie de 18,3%, are o lungime de 15,6 kilometri.
Finanţarea lucrărilor este asigurată în proporţie de 75% prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM), iar restul de 25%, prin bugetul de stat.
„Am convocat astăzi un comandament în care am analizat stadiul realizării lucrărilor la tronsonul de autostradă Tîrgu Mureş – Câmpia Turzii. La această analiză au participat directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, constructorii şi cei care asigură asistenţa tehnică. Acest tronson de autostradă a fost împărţit în patru loturi, iar stadiul realizării lucrărilor diferă de la un lot la altul. Pe lângă discuţiile tehnice care s-au purtat, am avut şi unele discuţii referitoare la responsabilităţile pe care administraţia judeţeană le are în vederea finalizării lucrărilor. Acestea se referă în primul rând la amenajări pe care trebuie să le realizeze Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare şi la amenajări care sunt în sarcina Serviciului de Gospodărire a Apelor Mureş. Sunt discuţii legate şi de descărcările, respectiv ieşirile de pe autostradă, iar o primă ieşire provizorie este cea de pe DN 14 A, care leagă Iernut de Târnăveni şi, ulterior, la Cheţani,” a declarat prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.