Daruri de la Bibliotecă pentru copiii sărmani. Galerie FOTO!

Daruri de la Bibliotecă pentru copiii sărmani. Galerie FOTO!

În ultimele zile, cântecele de Crăciun și colindele s-au auzit în tot orașul, la radio, la tv, în casa fiecăruia din noi. Este perioada când fiecare dintre noi își amintește să fie mai bun, mai darnic. Cei dintre noi care avem copii mai mici sau mai mari primim/găsim scrisori adresate lui Moș Crăciun, scrisori pe care le adunăm și întotdeauna încercăm ca, în limita posibilităților, să le ,,rezolvăm”. De aici a pornit ideea de a organiza, la Biblioteca Municipală ,,Petru Maior”, prima ediție a evenimentului denumit „Nu fi indiferent! Zâmbetul copiilor, bucuria adulților!”
S-au mobilizat în mod exemplar toți angajații Bibliotecii Municipale „Petru Maior” Reghin și, în foarte scurt timp, după stabilirea regulilor și a modului de acționare, s-a realizat afișul și a început campania de promovare a evenimentului, prin mass-media, facebook, afișe lipite în tot orașul.
Planul inițial al organizatorilor a fost de a aduna jucării, dulciuri și cărți pe care, după realizarea pachetelor, să le distribuie copiilor din centrele de plasament și case sociale. Campania de strângere a donațiilor a fost în perioada 20. 11 – 15. 12. 2017 și depozitarea lor a avut loc la sediul bibliotecii. „Având în vedere că unele case sociale la care noi ne-am gândit s-au organizat și ne-au oferit și cei de acolo jucării și cărți, subliniind că acei copii au din belșug și că le oferă cu drag altor copii care nu au, am regândit planul”, au menționat reprezentanții Bibliotecii.
Am apelat la Primăria Municipiului Reghin, la serviciul de Asistență Socială, de unde am primit o listă cu 5 familii, cu 23 de copii. Ei au fost o parte din cei care în cursul zilei de 18 decembrie au fost vizitați de către angajații bibliotecii și au primit sacii cu jucării, cărți, dulciuri, fructe și haine. În data de 19 decembrie au urmat copii de la Fundația Curcubeu din Filpișu Mare, o organizație non-guvernamentală care sprijină elevii proveniţi din familii nevoiașe sau cu probleme sociale.

„Nu am cum să vă descriu în cuvinte sentimentele care ne-au încercat în cele două zile. Am trecut de la sentimentul de bucurie la tristețe, de la speranță la deznădejde, de la sentimentul de neputință până la revoltă, de la zâmbete la lacrimi. Am găsit familii care trăiesc în condiții de nedescris, dar cu copii care ne-au zâmbit, care ne-au luat în brațe. Ne-am așteptat poate ca la Filpișu Mare să găsim o atmosferă rece și tristă și am deschis ușile unei case călduroase, cu atmosferă de sărbătoare, cu brad, cu copii care colindau și colorau imagini de Crăciun, cu copii care erau veseli, dornici să discute și să se împrietenească, dornici de tandrețe, de afecțiune.
Aș vrea să mulțumesc tuturor care ne-au ajutat să ne ducem la capăt planul, să ducem o rază de soare și un zâmbet copiilor. Reghinenii s-au mobilizat în număr mare și ne-au dăruit din casele lor ceea ce au putut, ca noi să putem dărui mai departe. Mulțumim învățătoarelor, profesorilor care și-au îndrumat elevii în vizită la bibliotecă, pentru ca ei să își aducă cadourile pregătite celor aflați în dificultate. Fără bunătatea și dărnicia lor nu am fi reușit. Mulțumim!”, a spus o reprezentantă a Bibliotecii.

Ca o concluzie a acestor două zile… poate nouă, ca părinți, ne revine sarcina de a ne învăța copiii să dăruiască, mai degrabă decât să primească, să aprecieze binecuvântarea faptului că au o casă călduroasă, haine și paturi confortabile. Că sărbătoarea Crăciunul nu se referă la a primi lucruri noi, ci la a împărtăși dragostea cu alții, un zâmbet cald, o mângâiere, o vorbă bună, un gest frumos. Este important ca ei să înțeleagă că nu trebuie să se limiteze doar la aceste momente de sărbătoare, că există posibilități nelimitate tot anul, că există oricând șansa să aduci fericire. Tot nouă ne rămâne ,,sarcina” să ne iubim copii, fără limite și fără pauze. Să-i iubim exact așa cum sunt!

Grama Imola