Sighișoara reușește să recreeze anual atmosfera medievală în cadrul celui mai renumit festival medieval din țară, organizat în ultimul weekend din iulie. Fascinează însă și în restul anului, chiar dacă nu sunt trubaduri și domnițe pe străzi. Misterul și istoria rămân, iar aglomerația este considerabil mai mică. Cetatea construită de sași în secolul al XIII-lea este singura din Europa încă locuită.
Cel mai reprezentativ monument din oraș este Turnul cu Ceas, vizibil de oriunde. A servit ca sediu al primăriei până în anul 1556, iar în prezent este singurul muzeu organizat pe verticală din România. La miezul nopții, șapte figurine, reprezentând zilele săptămânii, ies pe rînd din turn. Globul de aur din vârf se spune că a fost așezat acolo de un uriaș.
În apropierea turnului se află și casa lui Vlad Dracul, tatăl lui Vlad Țepeș, în care acesta s-a născut. Mulți turiști străini vizitează de altfel orașul datorită asocierii lui cu Contele Dracula. Alte opt turnuri de apărare se află în lungul zidurilor. Ele au aparținut breslelor meșteșugărești al căror nume încă îl mai poartă.
Pierzându-te pe aleile pietruite, vei ajunge la Casa cu Cerb, Piața Cetății și scara de lemn acoperită ce duce la Biserica din Deal și la Liceul „Josef Haltrich” amplasat lângă aceasta. Cimitirul bisericii din deal, deși pare ciudat, merită de asemenea o vizită.
Sursa: https://travelwithaspin.com/ro/mures-obiective-turistice/