Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş şi Serviciul Târgu Mureş al Biroului Teritorial al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) funcţionează, începând din această săptămână, într-un nou sediu aparţinând Ministerul Apărării Naţionale şi reabilitat în urma unei investiţii de peste 5,8 milioane de lei suportată de Compania Naţională de Investiţii (CNI).
Pe lângă cele trei instituţii, în care lucrează peste 80 de persoane, într-unul din corpurile clădirii va funcţiona şi Parchetul Militar.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, Maria Mariş, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că noul sediu al celor trei parchete este o clădire construită în 1886, iar în urma investiţiei derulate prin Compania Naţională de Investiţii au fost asigurate spaţiile şi condiţiile necesare, atât pentru respectarea cadrului legal referitor la informaţiile clasificate, cât şi derularea conformă a actului de justiţie.
Potrivit Mariei Mariş, spre deosebire de vechiul sediu, noua locaţie a parchetelor va beneficia inclusiv de spaţii adecvate pentru efectuarea anchetelor, precum şi de o sală adecvată de şedinţe.
Cele două parchete şi DIICOT au funcţionat în câteva birouri din Palatul de Justiţie şi într-un sediu închiriat, pentru care s-a plătit o chirie lunară de peste 75.000 de lei, pentru noul sediu nefiind percepută chirie.
Într-un comunicat de presă remis de Compania Naţională de Investiţii după recepţionarea lucrărilor, se arăta că noul sediu al DIICOT Târgu Mureş şi al celor două parchete este primul obiectiv de investiţii finalizat din cadrul celor care se realizează în baza Memorandumului încheiat în decembrie 2014, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Public şi Ministerul Justiţiei.
Prin acest Memorandum se urmăreşte consolidarea infrastructurii instanţelor de judecată aflate în municipiile reşedinţă de judeţ, consolidarea infrastructurii parchetelor aflate în municipiile reşedinţă de judeţ şi realizarea Cartierului pentru justiţie (complex urbanistic destinat sediilor unor instituţii aparţinând sistemului judiciar).
Potrivit CNI, obiectivul de investiţii de la Târgu Mureş a fost contractat în anul 2015, valoarea contractului fiind de aproximativ 5.840.000 lei, iar în baza acestui contract au fost executate lucrări de consolidare (contractate iniţial de Parchetul de pe lângă Tribunalul Târgu Mureş în anul 2013), lucrări de reabilitare termică, înlocuirea tâmplăriei şi a pardoselii, realizarea de finisaje interioare şi exterioare, precum şi reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor sanitare, termice şi electrice.
AGERPRES
FOTO: RTM
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.