Nu mai insist cât de mult rău a făcut mafia din jurul lui Dorin Florea. Eu cred că nici Dorin Florea nu a mai realizat în ultima vreme cât de nocivă este camarila din jurul lui. Și umilința maximă din alegeri ne demonstrează că trăia în turnul său de fildeș înconjurat de lingăii de serviciu cu vise de preamărire – la rândul lor complet rupți de realitate: 85% dintre târgumureșeni au votat împotriva lor, deci pentru schimbare.
Claudiu Maior și Dorin Florea nu mai există și dacă au impresia că vor mai face carieră politică în județul ăsta uitați-vă pe postările lui Claudel-limba-română-este-limbă-străină: într-o zi plictisitoare are doar 80% comentarii negative, în rest sunt spre 90-95%.
Lumea s-a eliberat, are curaj.
Da, lumea s-a eliberat. Are curaj.
DIICOT și IPJ Mureș au făcut zeci de percheziții la casele/acoliții (?) lui Emil Tarța. Din comunicat aș zice că nu au găsit mare brânză pentru cât de mare cămătar a fost Emil Tarța. Și poate că de aceea nu au găsit: pentru că și Emil Tarța este doar umbra celui care a fost cândva un nume de care se temeau mulți. Rețeta lui Tarța era simplă: împrumuturi la oricine (cel mai important!!!), oricând, oricât. Cred că au fost vremuri când banii erau fără număr, iar clienții din toate ramurile: de la tovarăși judecători și tovarăși procurori până la o grămadă mare de milițieni, securiști, și comuniști. Numai că și acele vremuri au apus încet-încet; nivelul de trai a crescut iar tovarășii au fost înlocuiți de domnișori/domnișoare tineri/-e, milițienii cu polițiști tineri, securiștii cu SRI-iști tineri și comuniștii cu funcționarii publici – aici mai avem ceva probleme. Și cred că salariile alea mari de la ”stat” au avut și astfel de efecte benefice: Tarța a intrat într-o oarecare umbră, iar acum se află sub control judiciar.
Dar câți oameni au suferit din cauza lui de-a lungul timpului?
Și de ce nu a fost el mai devreme anchetat mai strașnic?
Ce altceva mai fac interlopii din oraș/județ? Ăia care acum sunt la putere și în putere.
Hai că se poate.
Și ajungem la cireașa de pe tort – famiglia Benedek
Scriam cu câteva luni în urmă cum Theodora Benedek nu a mai fost votată de cadrele didactice din UMFST pentru a rămâne șef de departament și nici pentru a fi membru în Senatul universității. Un vot total de sancționare cum nu s-a mai auzit în istoria UMFST.
Iar lui Benedek Imre i s-a mai interzis să candideze (evident, în baza legislației!) pentru că depășise vârsta de 70 de ani. Deci, dintr-un șut au zburat amândoi.
Zilele trecute a venit ultimul glonț pentru famiglia scandalagiilor: ministrul sănătății a numit-o pe Mariana Cernat manager interimar al SCJU Târgu Mureș și apoi, printr-un alt ordin, a schimbat și consiliul de administrație (prezidat de Benedek Imre).
La prima vedere, pare simplu și natural odată cu schimbarea puterii politice de la București. Dar stați așa … să nu ne repezim!
Cine e Mariana Cernat?
Exact, v-ați prins! Nu ați mai auzit de această doamnă pentru că nu a fost membru de partid, pentru că nu a fost murdărită cu afaceri dubioase, pentru că nu a fost niciodată genul de ”vedetă” pe la televizor și muncă ioc – ba dimpotrivă. Este unul dintre oamenii care au stat la temelia IUBCVT – Institutul inimii din Târgu Mureș, cel mai performant din țară – timp de 14 ani ca director economic. Deci, cred că nu are nevoie de nimeni care să-i explice cum să caute într-un buget pe unde se scurg banii aiurea sau pe ce se poate construi în viitor.
Și încă un aspect important ca să înțelegem corect situația.
Actualul ministru al sănătății Vlad Voiculescu a declarat recent legat de managerii de spitale că „Mă aştept la o rezistenţă dar nu am de gând să mă înţepenesc, să mă împiedic de ea. Discuţia pe care am avut-o în coaliţia de guvernare a fost foarte clară. De asemenea, discuţia pe care am avut-o cu premierul în această materie e cât se poate de clară. Nu vom avea interferenţe politice la nivelul managementului de spital. Eu am spus-o de multe şi o repet: nu o să existe o singură intervenţie din partea colegilor mei de la USR-PLUS, apropo de numirea unui manager. Şi mă aştept să nu existe nici din alte părţi. Deci, lucrurile ar trebui să se poată aşeza pe o bază ceva mai sănătoasă.”
Mariana Cernat este un exemplu elocvent în direcția asta.
Theodora Benedek – manager SCJU
… cam ăsta pare-se să fi fost visul frumos, aproape erotic, al septuagenarului Imre care din funcția de președinte al CA al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș (SCJU) a propus în urmă cu o săptămână o panaramă de concurs de manager gen ”cine știe să facă cel mai frumos powerpoint este șef peste 100 de milioane de coco”. Nu ați înțeles? Stați că explic.
Fostul șef al CA al SCJU, Benedek Imre a cerut organizarea de urgență a unui concurs pentru postul de manager al spitalului la care probele să fie perfecte pentru o doamnă blondă cu ochi albaștri. Evident, nu putea să o propună direct pe mama copiilor lui la care îi plătește anual peste 6 miliarde de lei vechi și câteva mii de euro pensie alimentară. Deci a propus organizarea unui concurs unde un CV frumos și un powerpoint făcut beton sunt suficiente ca să devii manager peste un buget de 100 de milioane de euro/an. Ori decizia asta pripită de a lansa concurs pentru ocuparea postului de manager a fost exact declanșatorul ordinului ministerial de a rade din funcții famiglia: posturile de manager nu vor mai fi politizate, aspect care pare a fi important totuși.
Și că veni vorba de politică și cumetrie.
Îmi vine să râd cu lacrimi – în ce țară / în ce oraș trăim.
Adică Theodora de mânuță cu Imre cumpără castele și proprietăți împreună, au 3 copii împreună, locuiesc împreună, organizează și participă la evenimente împreună, au firme în parteneriat și totuși sunt divorțați și astfel legea incompatibilității nu li se aplică.
Adică nu e o utopie, vă întreb?
Nu e imoral?
Nu e jenant și hilar în același timp?
Un oraș întreg știe situația asta. UMFST și lumea medicală au reacționat și i-au eliminat. Dar totuși, cum au avut tupeul de a se angrena într-o candidatură la Primăria Târgu Mureș?
Nouă, ca oraș, nu ne e rușine că acceptăm o asemenea umilință golănească de la această famiglie? Care ne este limita de moralitate și de înjosire, totuși dragi 7.549 de concetățeni care ați pus ștampila pe Theodora Benedek?
Mie personal mie scârbă de lipsa lor – ”a familiei” – de rușine elementară.
Dar tu măi PNL, măi Cristian Chirteș președinte al acestui partid, cu moralitatea din PNL cum mai stai? Te simți bine, așa în general?
Te-ai mai uitat în jur să vezi cum dragii tăi prieteni Theo și Imriche au fost excluși din lumea academică, din conducerea SCJU și toată lumea râde îmbufnată de stupizenia situației? Sau poate ai fumat ceva scump și ți s-a încețoșat un pic privirea?
Azi se întrunește noul Consiliu de Administrație al SCJU Târgu Mureș. Noii membrii nu sunt oameni politici și în afara faptului că am auzit numele lor în domeniul medical (ortopedul Remus Opriș și chirurgul Radu Neagoe) multe nu știm nici despre ei. Ceea ce, e bine. Să mai fie și oameni noi la cârma deciziilor. Azi se va alege noul președinte al CA și tot azi ar trebui să vedem o decizie legată de concursul pentru postul de manager.
Și tot azi famiglia va declanșa probabil un nou scandal mediatic legat de managementul SCJU că doar nu degeaba și-au făcut televiziune, și site-uri, și și-au cumpărat trompete reșapate. Întrebarea e: cine îi mai crede (?) și de ce nu răspund public la întrebările alea dureroase gen:
– ne spuneți și nouă, vă rugăm, câți pacienți cu probleme de cardiologie care trec pragul secției pe care o manageriați în cadrul SCJU, ajung să fie tratați parțial sau total la CardioMed, anual?
– situația pe ultimii 5 ani se poate?
– sau ca să nu pierdem vremea degeaba: din 1999 de când aveți clinica privată, se poate?
Noi sperăm într-un răspuns sincer cu un număr cât mai mic de pacienți plimbați în sus și-n jos pe deal, așa ar fi corect. Și mulțumim în avans pentru răspuns!
Cristian Teodorescu
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.