Grădina Zoologică din Târgu Mureş şi-a îmbogăţit colecţia cu două noi specii de păsări, aduse recent din Ungaria, fiind vorba de patru exemplare de flamingo roz şi cinci pelicani, informează conducerea instituţiei.
Potrivit Administraţiei Grădinii Zoologice şi a Platoului Corneşti, acestea se află în perioada de acomodare şi vor putea fi prezentate vizitatorilor peste câteva zile.
„Grădina Zoologică din Târgu Mureş anunţă cu bucurie sosirea a cinci pelicani şi patru flamingo roz, aduşi cu grijă de la Budapesta. Toate aceste păsări au ajuns într-o stare bună de sănătate şi sunt momentan izolate pentru o perioadă scurtă, urmând ca până la sfârşitul săptămânii să se alăture grupului existent, astfel putând fi vizitate”, se arată într-un comunicat de presă, remis miercuri AGERPRES.
Reprezentanţii Grădinii Zoologice au menţionat că pelicanul comun (Pelecanus onocrotalus) se distinge prin dimensiunile sale impresionante, având o lungime a corpului între 140-175 centimetri, o anvergură a aripilor între 245-295 centimetri şi o greutate de aproximativ 10-11 kilograme. Această specie trăieşte în lacurile calde şi deltele Europei, Asiei şi Africii, manifestându-se ca o pasăre diurnă şi migratoare. Pelicanul se hrăneşte cu peşte, iar în mediul său natural poate trăi în jur de 30 de ani, iar în captivitate chiar şi 50 de ani.
Flamingo roz este cea mai mare pasăre dintre speciile de flamingo şi impresionează prin penajul său. Aceste păsări au o lungime a corpului cuprinsă între 125-145 centimetri, o anvergură a aripilor între 140-165 centimetri şi o greutate de 2-3 kilograme. Flamingo roz trăiesc în lacurile sărate şi deltele Europei de Sud, Asiei de Sud şi Africii, dar, ca efect al schimbărilor climatice, în ultimii ani au apărut şi în Delta Dunării. În sălbăticie, flamingo roz poate trăi în jur de 30 de ani, în timp ce în captivitate poate ajunge la 60 de ani.
Deşi nu sunt în pericol iminent, distrugerea habitatelor, vânatul şi contaminarea apelor reprezintă ameninţări pentru aceste specii.
Grădina Zoologică din Târgu Mureş este cea mai mare din ţară ca suprafaţă, întinzându-se pe mai mult de 40 de hectare. Aceasta găzduieşte aproximativ 800 de animale, reprezentând peste 150 de specii locale şi exotice, printre care zebre, elefanţi, girafe şi giboni. AGERPRES
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.