„Eu cred că și Guvernul, și Ministerul Educației ar trebui să se aplece cu mai multă atenție și cu mai mult curaj asupra situației de la Tg Mureș. (…) Noi nu putem să avem o măsură dublă în ceea ce privește tratamentul față de comunitățile entice dintr-o țară. Acolo este vorba de câteva sute de copii, care învață în acea instituție. (…) Eu cred că, cu mult curaj și înțelepciune, Ministerul Educației ar trebui să se aplece serios și să găsească o soluție. Cine are interesul ca acolo să se agite spiritele atât de mult și să se creeze o stare de tensiune? Nu mă refer la reacția Ungariei. Este un subiect separat. (…) Reacția Ungariei poate fi exagerată. Nu este prima data când are astfel de reacții. Eu văd aici două subiecte distincte. Dacă începem să discutăm numai despre reacția Ungariei, o să schimbăm între noi comunicate, o să luăm între noi măsuri și contra măsuri, problema rămâne tot nerezolvată și nu se rezolvă cu un răspuns la comunicatul Ungariei”, a spus Dragnea
Guvernul maghiar arată într-un comunicat că a luat decizia după ce înfiinţarea unui liceul catolic la Târgu Mureş a fost suspendată, potrivit site-ului maghiar kormany.hu, citat de hotnews.ro.
„Ungaria consideră decizia României un atac la adresa Bisericii Catolice, a minorităţii ungare, la adresa copiilor şi familiilor afectate. E un pas foarte inamical şi foarte serios al României”, a declarat Magyar Levente, secretar de stat în Ministerul ungar de Externe.
O instanţă a anulat în luna iunie înfiinţarea Liceului Catolic din Târgu Mureş. În speţă există şi un dosar DNA.
OECD este o organizaţie internaţională care reuneşte 35 de state dezvoltate care acceptă principiile democraţiei reprezentative şi a economiei de piaţă libere. România şi-a depus candidatura în urmă cu câţiva ani şi în această toamnă urma să fie luată o decizie finală.