Licitația pentru execuția Drumului Expres care va asigura legătura Clujului la Autostrada Transilvania se împiedică într-un „aviz de gospodărire a apelor” pe care Ministerul Mediului îl condiționează de transferul unor proprietăți de la „Apele Române” la Ministerul Transporturilor, singura soluție pentru deblocarea situației fiind o Ordonanță de Urgență prin care să se poată face relocarea albiei râului Negroteasa aflat pe traseul Drumului Expres.
Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic pentru acest Drum Expres de 6 kilometri între Autostrada Transilvania și DN 1 (zona Tureni) sunt finalizate, însă licitația pentru execuție este condiționată de emiterea avizului de mediu.
Acest drum Expres este necesar pentru asigurarea unei legături mai rapide pentru accesul în Municipiul Cluj Napoca din Autostrada Transilvania, în prezent legătura fiind posibilă prin municipiul Turda (zona de Sud) sau prin Vest, prin Floreşti şi DN 1, unul dintre cele mai aglomerate tronsoane din România (peste 50.000 autovehicule/zi). Practic, din 2009, de la deschiderea circulației pe Autostrada Transilvania, clujenii așteaptă o șosea de legătură care să le scurteze drumul spre și dinspre oraș.