Într-o zi dedicată recunoașterii și sprijinului, elevii de la Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din Târgu Mureș au realizat o activitate deosebită dedicată celor care poartă un cromozom în plus. Ei au reflectat la speranță și la ajutorare, gândindu-se la toate provocările și bucuriile pe care le aduce Sindromul Down.
Daniela, un cadru didactic al acestei unități, a fost apreciată pentru curajul de a vorbi despre fiecare aspect tulburător, dureros și dificil al vieții alături de un copil cu Sindromul Down. Admirându-i lupta zilnică și fericirea pe care o oferă lui Edi – sufletul ei cu un cromozom în plus – la fiecare sfârșit de zi, comunitatea școlii i-a transmis un sincer mulțumesc.
„Îți mulțumim Daniela pentru curajul de a vorbi despre tot ceea ce este tulburator, mai dureros, mai dificil și pentru privilegiul de a ne primi în această intimitate împărtășită, te admirăm pentru lupta de zi cu zi și fericirea pe care o oferi lui Edi – sufletul tău cu un cromozom în plus – la fiecare sfârșit de zi”, a declarat Florina Anghel, bibliotecar în cadrul Școlii Gimnaziale „Serafim Duicu” din Târgu Mureș.
În fiecare an, cu ocazia Zilei Mondiale a Sindromului Down, acești elevi se alătură campaniei „Fii Socksy”, o inițiativă lansată de Fundația Special Olimpic și Sportiv Român. Prin îmbrăcarea de șosete desperecheate, ei susțin o conștientizare mai profundă asupra abilităților speciale pe care le au persoanele cu Sindrom Down. Această acțiune reprezintă un gest de solidaritate și empatie față de comunitatea persoanelor cu dizabilități.
Prin organizarea unor astfel de acțiuni, reprezentanții școlii încurajează elevii să privească cu inimile deschise și să sărbătorească diversitatea, contribuind astfel la o lume mai înțelegătoare și mai incluzivă pentru toți.