Primăria și Consiliul Local Reghin, împreună cu Muzeul Etnografic „Anton Badea” Reghin ne invită, în 3 martie, ora 17, la deschiderea expoziției etnografice „Femeia în familie și societate” , care prezintă condiția și rolurile femeii în diferite etape istorice. Iar în 4 martie, începând cu ora 9.30, suntem invitați la seminarul „Întâlnire cu femeia din tine”.
Femeia, în două ipostaze
Expoziția „Femeia în familie și societate” vrea să surprindă gradul de implicare a femeii în societate și în familie, de-a lungul istoriei, prezentând femeia în două ipostaze. Expoziția prezintă, într-o manieră aparent antitetică, două perspective care sunt de fapt etape ale aceluiași proces evolutiv – avem de a face cu două femei, două profiluri, două ipostaze ale feminității românești – femeia în societatea tradițională (epoca modernă și începutul epocii contemporane, ca repere cronologice) și profilul femeii contemporane, emancipate, pornind de la premisa că fiecare perioadă istorică își are propriul tipar feminin.
,,Analizând tema, respectiv femeia în diferite raporturi, am ales să ne referim la rolurile femeii în familie și societate (care până la un punct se suprapun, fiind necesară precizarea că în societatea tradițională rolurile femeii erau limitate la domeniul casnic, însă, pentru a oferi o imagine mai completă și realistă asupra femeii, am ales să prezentăm femeia și în ipostaza îndeplinirii rolurilor ei sociale, aspect subliniat și pus în legătură cu dobândirea și asumarea unei profesii”, a declarat dr. Roxana Man, managerul Muzeului Etnografic „Anton Badea”.
Cu această ocazie va avea loc și lansare cărții „Ce contează? Curajul de a-ți schimba viața!”, autor Lia Avram, speaker motivațional. Dânsa va vorbi despre schimbare și destin, despre cum ne putem schimba viața în bine, atunci când dorim acest lucru.
Seminar pentru o viață mai bună
Seminarul ,,Întâlnire cu femeia din tine” se adresează femeilor interesate de dezvoltarea personală și are ca scop facilitarea autodescoperirii, a conștientizării unor tipare comportamentale disfuncționale și a unor blocaje care stau în calea asumării și îndeplinirii unor roluri, prin mijloace participative – jocuri de rol, exerciții de autocunoaștere etc. Moderatorii seminarului sunt Roxana Man și Daniela Gîfu – life coatch, trainer NLP, Lia Avram – speaker motivațional.
„Lipsa iubirii și a afecțiunii (experimentate în diferite etape ale vieții) sunt principalele motive care pot să ducă la nefericirea cronică, însă nu sunt unice. Pentru fiecare fericirea arată altfel, însă există aspecte care ne definesc pe toți la fel. Cred că ne putem vindeca de suferință, acceptându-ne, iubindu-ne pe noi înșine și încercând să oferim ceva valoros lumii în care trăim.
Când ești în armonie cu tine parcă totul se aliniază în viață, relațiile cu cei din jur, comunicarea în familie, cariera. Fără îndoială, este nevoie de curaj, de o aplecare spre adevăr și de multă perseverență. Însă, fiecare femeie (de altfel fiecare om) deține toate resursele pentru a trăi împlinită, în armonie cu sine și cu ceilalți.
Visele noastre ne pot face fericite atâta timp cât avem curajul să le urmăm până la capăt și fără a-i afecta pe cei din jur. Fericirea este doar o consecință a felului în care gândim și a alegerilor pe care le facem pentru noi”, a afirmat dr. Roxana Man.
Organizatorii își propun ca la seminar, prin problematizare, jocuri de rol și alte tehnici (în principal utilizate în psihodramă și NLP) să se îndrepte cât mai mult spre femeia interioară și spre potențialul lor creator.
Așadar, toți reghinenii interesați sunt așteptați la cele două evenimente.