Update: După aceste declarații ale primarului, astăzi Consiliul Permanent Teritorial al UDMR Mureș a emis un comunicat de presă în care precizează: „Suntem mulțumiți de faptul că primarul Târgu Mureșului recunoaște că propunerea UDMR-ului de reorganizare administrativ-teritorială este una adecvată, adică județele Covasna, Harghita și Mureș ținând cont de istorie, tradiție, cultură, geografie trebuie să formeze o regiune, cu capitala în Târgu Mureș. Cu două săptămâni în urmă am prezentat acest proiect pe larg în cadrul conferinței inițiate de noi cu participarea Consiliul Județean, Prefectură și partidele politice. Nu-i neglijabil nici faptul că județele conduse de UDMR, adică județele Harghita și Covasna sunt de acord cu această propunere. Și pe această cale invităm partidele politice din județ să se alăture inițiativei noastre și să alcătuim un front comun pentru a atinge acest țel”.
În ultimele zile, primarul Dorin Florea a făcut mai multe declarații pe marginea regionalizării, inclusiv a trimis o scrisoare deschisă liderilor USL Victor Ponta și Crin Antonescu în care îi îndemna pe aceștia să promoveze Tîrgu-Mureș la statutul de viitoare capitală regională. Florea a reiterat și subliniat în această săptămână ideea ca populația maghiară din județele Mureș, Harghita și Covasna să fie cuprinși în aceeași regiune.
Pe de altă parte, același Dorin Florea, citat de www.tirgumureșeanul.ro, declara în urmă cu o lună că într-adevăr își dorește o astfel de regiune, cu capitala la Tîrgu-Mureș, însă împreună cu județele Sibiu și Brașov: „Cea mai tare regiune e să luăm două judeţe tari lângă noi, eu aş lua Braşovul şi Sibiul, n-aş lăsa Sibiul să plece pentru că de Sibiu am nevoie să-mi reiau ce-am avut: gazul metan trebuie luat Mureşul, care s-a luat cu complicitatea unor politicieni români şi maghiari. Aşa a plecat gazul de la Târgu Mureş. Aveam 3 PIB-uri în plus. Dacă aveam gazul aveam 3 PIB-uri, eram domnişor. Şi atunci am nevoie de Braşov şi Sibiu să le iau lângă noi, şi atunci pot să accept şi ideea Covasna-Harghita-Mureş, dar Mureşul capitală. Ca să compensez şi să dau dovadă de discriminare pozitivă în cazul magahiarilor”.
Toate aceste declarații se reiterează în condițiile în care nici un parlamentar mureșean (fie el de la putere sau din opoziție) nu ne-a putut prezenta până în acest moment un proiect concret pe marginea regionalizării care s-ar afla în dezbatere la București, fie în Parlament, fie în cadrul coaliției de guvernare. Prin urmare, făcând abstracție de declarațiile politicienilor harta regionalizării rămâne în continuare „albă”.