D.G.

Fonduri pentru cei care muncesc și investesc în producția alimentară românească

🔴A fost deschisă sesiunea de finanțare prin DR-23 Investiții pentru procesarea și marketingul produselor agricole, un program susținut din fonduri europene și de la bugetul de stat, gândit pentru a sprijini dezvoltarea economiei românești și a locurilor de muncă, program derulate prin AFIR.

Sunt alocați aproape 165 de milioane de euro pentru extinderea și modernizarea fabricilor de panificație și produse de morărit, patiserie, cofetărie, zahăr și a altor preparate alimentare.

🔴Ce susține acest program:
🔹înființarea, extinderea și modernizarea unităților de procesare;
🔹achiziția de utilaje și linii tehnologice moderne;
🔹spații de depozitare și condiționare;
🔹dezvoltarea, extinderea și diversificarea modalităților de vânzare: magazine proprii, rulote alimentare, platforme onlin.

🔴Cine poate beneficia:
🔹PFA, întreprinderi individuale și familiale;
🔹IMM-uri și întreprinderi mari;
🔹societăți comerciale, cooperative agricole și grupuri de producători recunoscute.

🔴Finanțare:
🔹până la 10 milioane de euro pentru sectorul panificației
🔹până la 3 milioane de euro pentru celelalte tipuri de investiții;
🔸sprijin nerambursabil de până la 65%.

Felicitări dlui ministru Florin Barbu pentru sustinerea continuă a măsurilor ce încurajează investițiile în procesarea produselor românești! Este important ca acestea să fie prelucrate aici, în țară, nu vândute ca materie primă, astfel încât munca fermierilor și a procesatorilor să aducă mai mult câștig în România, să creeze locuri de muncă și să întărească producția alimentară românească.

deputat Dumitrița Gliga