Cea de-a XXV-a ediție a Festivalului Medieval Sighișoara, cel mai mare și mai vechi festival medieval din România, având ca temă „Legende medievale”, a debutat la sfârșitul săptămânii trecute vineri cu o paradă și jonglerii cu steaguri.
Cavaleri, domnițe, menestreli, trubaduri, sighișoreni și turiști veniți din toate colțurile lumii au participat la Parada de deschidere a Festivalului Sighișoara Medievală 2018, regizată de Mihai Serghei Todor, regizor artistic al festivalului.
Cei prezenți la deschidere s-au putut delecta cu muzică medievală și tradițională, moment prezentat de Bordo Sarkany din Ungaria în centrul Sighișoarei.
În cursul zile de vineri, copiii au luat lecții de lupte cavalerești în tabăra Atelierelor de lângă Turnul Cizmarilor, iar pe scenă maeștrii de ceremonie Gabriel Apostol și Cosmin Șofron au mulțumit celor care au făcut posibilă aceasta ediție și au făcut o prezentare a istoriei Festivalului Sighișoara Medievală.
De asemenea, a fost prezentată Commedia dell’arte, farse medievale, dansuri, iar seara Poveștile Din Canterbury.
La Tabăra Atelierelor copiii au desenat și au învățat câte ceva din arta vremurilor vechi.
Pe parcursul festivalului a fost deschisă o expoziție cu cele mai frumoase imagini din România la Casa cu Cerb. Expoziţia de fotografie „Comorile României” prezintă într-un număr de peste 70 de lucrări de artă fotografică înrămate, unele de mari dimensiuni, cele mai valoroase locaţii, monumente sau sit-uri arheologice ale patrimoniului tangibil recunoscute pe plan mondial (aflate pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO).
Sâmbătă copiii au vizionat spectacolul Păcală, dar au văzut și alte personaje din basme, iar vizitatorii au tras cu arcul. Nicolae Szekely a susținut un recital de lăută, Eugenia Șerban poezie, iar la Sala Sander s-a desfășurat un alt concert la lăută cu Cristi Lazăr și un recital de alchimie teatralo- gastronomic cu lady Ioana Crăciunescu și sir Pedro Negrescu.
Legenda lui Tristan și Isolda a fost prezentată la Tabăra Cavalerilor, iar cavalerii de Terra Medies, Terra UtraSilvana și Străjerii Cetății Bistriței au prezentat momentele lor în timp ce în Piața Mare muzicanții urcat pe scenă să încânte publicul: Truverii, Cimpoierii, Spiritual Season (Ucraina), Bordo Sarkany.
Alte evenimente care au încântat publicul în cursul zile de vineri sunt teatru, joc, muzică, arte frumoase, meșteșuguri.
Duminică Sala Sander a fost gazda unor recitaluri de lăută, actorie, concerte medievale sau teatru, iar cavalerii și-au arătat din nou măiestria în fața Casei Venețiene.
Evenimentele au continuat cu lupte cavalerești, iar seara concerte de muzică medievală.
Cristina Vancea
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.