FERTILIZERS EUROPE – Asociația Europeană a Producătorilor de Îngrășăminte
Jacob Hansen – director executiv
Lukasz Pasterski – responsabil comunicare
Harri Kiiski, presedintele Comitetului Agricultură al Fertilizers Europe
Fertilizers Europe reprezintă interesele majorității producătorilor de îngrășăminte minerale din Uniunea Europeană. Membrii asociației includ 17 producători de îngrășăminte din țări din întreaga Uniune și opt asociații naționale de îngrășăminte. Asociația comunică cu o mare varietate de părți interesate, instituții, factori de decizie europeni și naționali și membri ai publicului larg care caută informații despre îngrășăminte și tehnologia de aplicare și subiecte legate de provocările agricole, de mediu și economice de astăzi.
Materii prime ale procesului:
- dolomită
- clorură & sulfat de potasiu
- rocă fosfatică
- apatită.
Pentru producerea amoniacului este utilizată tehnologia Kellog și există 2 instalații aproape identice modernizate în 2015. Una dintre instalații funcționează din 1974, iar cealaltă din 1978.
Compresorul de sinteza vehiculeaza un debit de 400.000 Nmc/h la o presiune de 130 bar.
În producerea acidului azotic tehnologiile utilizate sunt: Stamicarbon si Grande Paroisse.
Există 3 instalații de producere a acidului azotic ( funcționează din 1968, 1974, 1977)
Temperatura de lucru in interiorul reactorului de oxidare este de aproximativ 850°C.
În producerea azotatului de amoniu tehnologiile utilizate sunt: Stamicarbon și Kaltenbach.
Există două instalații de producere a azotatului de amoniu. Una dintre instalații funcționează din 1966, de când Azomureș și-a început activitatea, iar cealaltă din 1974.
În producerea îngrășămintelor complexe tehnologia utilizată este Norsk-Hydro. Există o instalație de producere a îngrășămintelor complexe de tip NPK, pusă în funcțiune în 1975.
În producerea ureei tehnologia utilizată este Stamicarbon. Există o singură instalație de producere a ureei care a fost pusă în funcțiune în 1974 și modernizată în anul 2015.
Reactorul principal al instalației are o lungime de ~17m, diametrul de ~3m și lucrează la o presiune de aproximativ 150 bar.
Producerea UAN
Îngrășămintele lichide sunt mult mai ușor de transportat și de stocat, de aceea au inceput sa devină din ce în ce mai populare.
Azomureș livrează peste 4500 tone de fertilizant în fiecare zi.
Green Deal 2050
Acordul Verde European
Harri Kiiski, director general
Steliana Petraș, director calitate-mediu
Ovidiu Crăciun, director producție
Utilizarea pesticidelor în agricultură contribuie la poluarea apei, al solului și al aerului. Comisia Green Deal, în acest sens, își propune reducerea cu până la 50% a pesticidelor chimice până în 2030. De asemenea, aceasta își dorește dezvoltarea fermelor organice cu până la 25% până în 2030.
Fermele organice lasă plantele să se dezvolte natural, fără substanțe chimice care să le dezvolte creșterea . Astfel, se evită folosirea substanțelor chimice de sinteză și a pesticidelor.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.